-

Baroness i Windhand oformili novi bend i objavili prvi singl

Windhand

Gitaristkinja benda BaronessGina Gleason, pevačica benda WindhandDorthia Cottrell, kao i gitaristkinja Leanne Martz, udružile su se i oformile zajednički bend pod imenom Darling. Ovaj trio je objavio i prvi singl, „Baptists“, koji možete poslušati ispod.

Gina, Leanne i ja već neko vreme zajedno sviramo i pišemo pesme, u želji da se zabavimo i ispunimo svoje detinje fantazije o ženskom bendu, haha. Ovo je jedna od pesama na kojima smo radile i nervozne smo, ali i uzbuđene da je sa vama podelimo!„, navodi Cottrell u opisu objave na Instagramu.

Čast je i ludilo svirati sa ove dve izuzetno talentovane žene, koje imam veliku sreću smatrati dvema svojim najboljim drugaricama. Možete platiti koliko želite za pesmu na našem Bandcamp-u, a mi smo odlučile da svu zaradu doniramo fondu For the Gworls, koji pomaže finansiranju operacija promene pola, budući da je ova pesma o nekome iz transrodne zajednice koga sam puno volela, a više nije sa nama usled problema sa kojima se suočila pokušavajući da bude ono što jeste.“

Najnovije vesti

Izdvajamo