fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Auerbach kao evangelista u novom spotu The Black Keysa (video)

Auerbach kao evangelista u novom spotu The Black Keysa (video)

Miloš Najdanovićhttps://twitter.com/MiB018
Funkcija: Urednik Sebe vidi kao: Bolno iskrenog sa sindromom Kalimera Moto: "Bez muzike, život bi bio greška" - F. Niče

Dan Auerbach kao evangelista
Dan Auerbach kao evangelista

Pesma “Fever” dobila je video spot u kome glavnu ulogu tumači član benda Den Ojerbah kao evangelista.

Video je režirao Tio Vener, sin Džoša Venera, osnivača Rolling Stone magazina. Spot je urađen kao stara televizijska reklama za evangelizam, u kome ceremoniju sprovodi Ojerbah.

Bendov osmi studijski album “Turn Blue” biće u prodaji od 13. maja i sadržaće 11 pesama. Inspirisan je stilom rada italijanskog kompozitora Nika Fidenka u špageti vestern filmovima. Takođe, “Turn Blue” je prvi album na kome je duo eskperimentisao sa semplovima.

U intervju za NME dvojac je otkrio da pesma “Year In Review” je prva na kojoj su koristili sempl, sa isečkom Fidenkove pesme. “Weight Of Love” otvara album i kako je dugačka skoro 7 minuta, zvanično je bendova najduža numera. Den Ojerbah za nju kaže da “nikada nije uradio gitarski solo poput toga”.

Album je producirao Danger Mouse zajedno sa Karnijem i Ojerbahom. Najavio ga je, ni manje ni više, čuveni bokser Majk Tajson preko svog tviter profila. Tajson je podelio sa pratiocima misteriozni YouTube klib “Turn Blue” o hipnoterapiji na čijem kraju su razotkriveni prvi detalji albuma.

Album će uživo premijeru imati i u našim krajevima, tačnije u Zagrebu na INmusic festivalu.