fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz sveta Astronauti kompanije SpaceX poleteli u svemir sa muzikom

Astronauti kompanije SpaceX poleteli u svemir sa muzikom

AC/DCAstronauti kompanije SpaceX, Doug Hurley i Bob Behnken, neposredno pre poletanja sa svemirskog centra “Kennedy” u Floridi, opuštali su se uz čuveni AC/DC i njihov hit “Back In Black“.

Dvočlana posada svemirskog šatla “Dragon” kompanije SpaceX, poletela je sa svemirske stanice u Floridi u subotu, 30. maja, i time je učinjen presedan u dosadašnjem svemirskom programu SADa, jer je ovo ujedno prvi let koji je sprovela privatna kompanija u Americi, kao i prvi let nakon devet godina od poslednjeg lansiranja koje je sprovela NASA.

Novinar CNNa, Caroline Kenny, citirala je u poruci na tviteru svog kolegu Johna Bermana, koji je ispratio lansiranje šatla “Dragon” iz svemirske stanice u subotu, i napisala sledeće:

“We were told the astronauts listened to “Back In Black” from AC/DC on their way to rocket. In that vein, let’s just say, for those about to launch, we salute you.”

Pored pesme “Back In Black”, astronauti su, na svom putu ka svemiru, slušali i pesmu “The Girl From Ipanema” iz čuvenog filmskog hita “The Blues Brothers”, kao i himnu SADa “The Star Spangled Banner”.

Zanimljia je činjenica da su astronauti naručili buđenje u 4.45 časova ujutro, a kao muziku za buđenje odabrali upravo Black Sabbath i njihov hit iz sedamdesetih “Planet Caravan“.

Najnovije vesti

Izdvajamo