-

Anthrax najavljuju grafičku novelu

Anthrax

Bend Athrax se udružio sa Z2 Comics izdavačkom kućom kako bi napravili antologijsku grafičku novelu zasnovanu na njihovom slavnom albumu „Among the Living“ iz 1987. godine. Stripovi se očekuju na proleće naredne godine.

Antologija će podrazumevati pesmu-po-pesmu scenario inspirisan albumom koja obuhvata doprinose all-star heavy metal kolega i fanova, uključujući imena kao što su Brian Posehn, Corey Taylor, Rob Zombie i drugi. Članovi Anthraxa su i sami pomogli pri kreiranju sadržaja grafičke novele, budući da je bubnjar Charlie Benante ilustrovao Sudiju Dreda (Judge Dredd) za koricu “I Am the Law”, pesmi benda o strip heroju.

“Kreiranje stripa je oduvek bio moj cilj“, prokomentarisao je Benante. „Pokušavao sam godinama, ali se uvek nešto ispreči i odvede na neku drugu stranu. Bio sam veoma uzbuđen kada mi je Josh Bernstein predočio ideju o grafičkoj noveli zasnovanu na našem albumu „Among the Living“. Osetio sam da je savršeno vreme i prilika da konačno ostvarim taj san. Ceo život se bavim umetnošću i tokom pandemije sam crtao više nego ikad, tako da sam imao ideje za ovaj projekat“.

Narator stripa biće dugogodišnja maskota benda „The Not Man“, koju je redizajnirao Greg Nicotero, The Walking Dead ilustrator. Drugi značajni strip autori/ilustratori koji su učestvovali u ovom projektu su Grant Morrison, Brian Azzarello, Eric Powell, J.G. Jones i drugi — izgleda svi odabrani od strane članova benda.

Najnovije vesti

Izdvajamo