-

NaslovnaVestiVesti iz svetaAlbumi Princea izlaze na vinilu

Albumi Princea izlaze na vinilu

Albumi “Musicology”, “3121”, i “Planet Earth”, legendarnog američkog muzičara Princea će izaći na vinilu.

The Prince Estate u saradnji sa Legacy Recordings najavili izlazak fizičkih naslova u formatima CDi vinila za 8. februar. Limitirano izdanje vinila biće odštampano u omiljenoj umetnikovoj ljubičastoj boji.

Izlazak fizičkih albuma “Musicology” (1CD / 2LP), “3121” (1CD /2LP) i “Planet Earth” (1CD /1LP) rezultat je ekskluzivnog ugovora između The Prince Estate i SME/Legacy  iz juna 2018. stoji u saopštenju.

Ta tri albuma obeležavaju Princeov povratak  u vrh popularnog mainstreama, poziciju koju je održao dok je pomerao granice i rušio norme u industriji, od marketinga, distribucije pa do nastupa uživo.

Katalog Princeovih izdanja, pod nazivom “Prince Anthology: 1995-2010”, dostupan je na digitalnim streaming servisima od avgusta 2018.  Musicology”, koji je izašao 2004. je osvojio 2 nagrade Grammy i dostigao dvostruki platinasti tiraž. “3121“ iz 2006. bio je Princeov 31. studijski album, a nakon njega je 2007. usledio “Planet Earth”.

The Prince Estate i Legacy Recordings rade i na uređivanju Princeovih spotova na digitalnim servisima i to na nedeljnoj bazi.