-

NaslovnaVestiVesti iz svetaABBA se vratila s dva nova singla

ABBA se vratila s dva nova singla

ABBA

ABBA, jedan od najuticajnijih i najuspešnijih pop sastava svih vremena, obeležili su svoj povratak objavljivanjem novih pesama „I Still Have Faith In You“ i „Don’t Shut Me Down“.

Otkrivanje nove muzike uvod je u „Voyage“, njihov prvi album nakon 40 godina, koji će biti objavljen 5. novembra, a najavljen je i istoimeni spektakularni koncert.

„Prošlo je već neko vreme otkako smo zajedno radili na muzici, skoro 40 godina. S pauzom smo započeli na proleće 1982. godine, a sad je vreme za povratak. Najveća inspiracija za stvaranje novih pesama bilo je kreiranje jedinstvenog i spektakularnog koncerta. Moći ćemo biti među publikom i gledati digitalne verzije nas kako izvode naše pesme na pozornici arene izgrađene u Londonu. Čudno i predivno!“, otkrio je sastav povodom svog povratka.

Londonska ABBA Arena publici će svoja vrata otvoriti 27. maja 2022. godine.

Digitalne verzije Agnethe, Björna, Bennyja i Anni-Frid kreirane su motion-capture tehnologijom, a na njihovoj je višemesečnoj izradi radio tim koji je činilo više od 800 osoba iz kompanije Industrial Light & Magic, čiji je osnivač George Lucas.

ABBA Voyage koncert rađen je u saradnji s iskusnim imenima kao što su Svana Gisla (produkcija), Ludvig Andersson (produkcija), Baillie Walsh (režija), Johan Renck (izvršna produkcija) i Wayne McGregor (koreografija). Ulaznice za ovaj spektakularan događaj će od 5. septembra biti dostupne za fanove koji su prednaručili album „Voyage“ iz službenog ABBA web shopa, te od 6. septembra za one koji su se unapred registrovali na službenoj stranici, dok službena prodaja kreće 7. septembra.

„Hvala svima koji su nas sa strpljenjem pratili proteklih godina i čekali. Vreme je da započne novo putovanje. Odlučili smo se za jednostavan naziv ‘Voyage’ i zaista plovimo neistraženim vodama. Uz pomoć naših mlađih verzija, putujemo u budućnost. Nadamo se da ćemo vas videti u ABBA Areni, uneli smo veliki deo naših duša u ove avatare. Bez preterivanja možemo reći da smo se vratili“, zaključuje ABBA.

Pesme „I Still Have Faith In You“ i „Don’t Shut Me Down“ dostupne su na streaming servisima.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo