-

Vrpca objavila album prvenac

Vrpca
foto: Boško Purić

Podgorički alt rok bend Vrpca objavio je album prvenac koji se može poslušati na digitalnim platformama: Spotify, Deezer, iTunes, Soundcloud kao i na njihovom YouTube kanalu.

Album prvenac nosi naziv “Oko Sfere“ i sadrzi devet pesama. Sniman je i realizovan u studiju STIVI u Spužu, pod producentskom palicom Stefana Pantovića. Gosti na albumu “Oko sfere” su Stefan Pantović (bek vocal, gitara i sint) i Ivan Ivanović (bubanj). Zarija Pavićević koji je svirao bubanj u bendu od osnivanja do leta 2020. godine, učestvovao je u stvaranju svih pesama, a na albumu je snimio pesme „Nikad dovoljno nije“, „Oko nje“ i „Podgoričanos“.

Ovaj podgorički trojac je kroz devet pesama koje čine „Oko sfere“ objedinio kritičko  – posmatrački osvrt na grad i društvo u kom živimo, ljubav – kao dominantni motiv većine pesama i ono esencijalno večno filozofsko pitanje – ko smo, odakle smo i koja je naša uloga na plavoj planeti u beskrajnom prostoru kojim smo okruženi. Kažu da je naziv albuma upravo nastao kao skup svih ovih elemenata.

„Mi ovu priču gradimo već izvjestan period. Ne bih ulazio u detalje vezane za vrijeme ili ikakve odrednice. Ove su pjesme sve doživljene, kako davno reče jedan velikan, isto pobornik rokenrol zvuka. Iako mi, bivajući asocijativni, svaki tren i svaki dan crpimo inspiraciju iz svega oko nas, pjesme su, ponavljam i naglašavam, doživljene i proživljene, dakle apsolvirane. Zakucane i postavljene. Sama track lista je storija koja slušaoca vodi na razna mjesta, možda i neka na kojima i nije sam bio ili koja je posjetio, makar astralno. Iz paralelne stvarnosti. Uživajući u zvuku, neopozivo. Oko čovjeka se i vrti sve a čovjek je u sferi i svojim okom posmatra i uvidja sve što se zbiva ili struji, što prolazi kraj njega kao i ono što ostaje sa njim. Zadržava se tu da bi nadalje pružalo snagu. Neosporno.“ – zaključio je frontmen benda Braco Subotić.

Vrpca je trojac koji čine : Braco Subotić (vokal), Miloš Pejović (gitara) i Danilo Pendo (bas), osnovan 2012. godine. Prvi nastup su imali na Sea Rock Festivalu 2013. godine u Kotoru, a u novembru iste godine održali su unplugged svirku u Podgorici. Godinu dana kasnije objavljuju singl i spot za numeru ,,Hejt”.

Najnovije vesti

Izdvajamo