-

NaslovnaVestiNovi albumiVillagers of Ioannina City objavili album uživo

Villagers of Ioannina City objavili album uživo

Grčki stoner-progressive-folk bend Villagers of Ioannina City izdao je svoj prvi album uživo “Through Space and Time (Alive in Athens 2020)”.

Reč je o snimku celog koncerta održanog 15. februara 2020. godine u atinskoj Faliro Sports Pavilion Areni. Nakon što su prethodno 01. maja 2021. godine na svom Youtube kanalu premijerno prikazali video snimak, bend je audio verziju albuma objavio na svojoj bandcamp stranici.

Na ovom koncertu Villagers of Ioannina City su nastupali u proširenom sastavu sa ukupno deset članova. Na oduševljene reakcije publike posebno su nailazile pesme u kojima se mogu čuti epirski tradicionalni motivi odsvirani na klarinetu, gajdama, kavalu, flojeri i trubi.

Villagers of Ioannina City su i ovim izvanrednim audio i vizuelnim delom pokazali da su zasluženo uvršteni u dokumentarac Greek Rock Revolution (2019) koji je predstavio najznačajnije bendove nove grčke scene.

Album je moguće kupiti/preuzeti na bandcamp stranici benda. Strimovanje je omogućeno i na ostalim digitalnim platformama.

Bend je za jesen najavio i izdanja albuma na CD-u i vinilu koji će objaviti Napalm Records.

Najnovije vesti

Izdvajamo