-

U2 objavili album s reinterpretacijama 40 najvećih hitova

U2Grupa U2 predstavlja „Songs of Surrender”, posebno izdanje s reinterpretacijama njihovih najvećih hitova. Album donosi 40 nanovo snimljenih i osmišljenih najvećih pjesama iz sveukupnog kataloga jednog od najvećih bendova današnjice.

Na izdanju se nalaze neke od najslavnijih pjesama iz više od 40 godina karijere benda. Zahvaljujući glazbenoj reinterpretaciji, ti hitovi imaju sasvim nove aranžmane, a u ponekima je došlo do izmjena i u tekstu.

Glazba vam omogućuje da putujete kroz vrijeme; htjeli smo prenijeti svoje stare pjesme u današnje vrijeme i dati im ‘duh 21. stoljeća’otkrio je gitarist grupe, The Edge, u najavi izdanja.

Posebna kompilacija u novom ruhu rezultat je studijskih sesija iz protekle dvije godine, a nakon dosad predstavljenih „Beautiful Day”, „Pride (In The Name Of Love)”, „With Or Without You” i „One” uz otkriveno cijelo izdanje članovi benda poseban naglasak stavili su na pjesmu Invisible”:

Ono što je započelo kao eksperiment brzo se razvilo u osobnu opsesiju jer su mnoge naše pjesme podvrgnute novoj interpretaciji. (…) Proces odabira pjesama započeo je preslušavanjem demo snimaka. Gledao sam kako bi pjesme zvučale ako bi se u njima izmijenilo sve osim strukture. Drugi glavni cilj bio je pronaći načine da se u njih unese emocija, budući da ih je većina izvorno napisana s namjenom da se izvode uživo“, komentira The Edge koji je osmislio i producirao Songs Of Surrender”. Uz njega, bend je na izdanju radio tijekom većeg dijela pandemije, a svoj obol dali su i razni suradni među kojima i Brian EnoDaniel Lanois, Bob Ezrin te drugi.

„Pregledavajući snimke s producentom Bobom Ezrinom, bilo je vrlo lako odmah zaključiti koje pjesme funkcioniraju, a u koje je potrebno uložiti više rada. Držali smo se mota ‘manje je više’, zaključio je gitarist.

Kako bi obilježili izlazak albuma „Songs Of Surrender”, Island Records i Interscope koji su dio Universal Music Grupe pokrenuli su jedinstveni zajednički projekt U2SOS40 u kojem je 40 umjetnika i content creatora diljem svijeta pozvano da kreiraju sadržaj od 60 sekundi, pri čemu je svaki vizual upotpunjen isječkom pjesme s novog albuma. Na taj je način album od 40 pjesama dobio nastavak u obliku novih 40 priča. Svaki od 40 videoisječaka plasiran je na društvenim mrežama uz hashtag  #U2SOS40.

„Songs of Surrender” dostupan je na svim glazbenim platformama.

Najnovije vesti

Izdvajamo