-

Them Moose Rush objavili live album sa INmusic festivala

INmusic festival Zagreb Jarun fotografije galerijaBjelovarski prog rockeri Them Moose Rush godinu na izmaku pozdravljaju snimkom svog koncerta s ovogodišnjeg INmusica, na kojem su nastupali prije  Royal Blooda i Deftonesa. „Live @INmusic 2022” potvrđuje zbog čega bend uživa podršku domaće i inozemne kritike te ističe njihov virtuozitet, neočekivana glazbena rješenja i karizmatičnost kao naširoko prepoznatu dobitnu kombinaciju.

Ovogodišnji nastup benda na INmusic festivalu bio je itekako značajan za njihovu vidljivost van granica Lijepe Naše, a rezultirao je i prijateljstvom s tour gitaristom Deftonesa, Lanceom Jackmanom.

„Još od pobjede na INmusicovom natječaju za bendove 2014., malo po malo smo se kroz godine na INmusicove pozornice penjali u sve boljem terminu, i zaista smo ponosni i počašćeni što smo ove godine dobili priliku zasvirati neposredno prije Royal Blooda i Deftonesa. Ono što posebno možemo izdvojiti s tog giga je da nas je trenutni tour gitarist Deftonesa, Lance Jackman, zamijetio još na tonskoj probi, nahvalio, pa smo se družili i u backstageu. Kasnije je došao na koncert, posebno pohvalivši pjesmu „Sand”, a tražio nas je i Spotify i YT linkove te smo ostali u kontaktu.

Stvarno možemo reći da INmusic podržava domaće snage i daje im priliku za širenje na Europsku scenu, ali tu je i moment kada puno Europljana dolazi k nama i to je ogromna vrijednost ovog festivala i dobra prilika za domaće rock bendove da se predstave široj publici. 

Puno hvala Filipu Pacaku koji nam je radio zvuk na koncertu i snimio audio, Leonardu Klaiću na mixu, te Hrvoju Baudoinu koji je sa svojim pomagačima Danielom Gjurčekom i Tomislavom Tukšom snimio video. Video je montirao naš bubnjar Vedran Marinko Komlen.” – poručio je pjevač i gitarist benda, Nikola Runjevac.

„Live @INmusic 2022” se sastoji od deset pjesama koje su izvedene uživo 21. lipnja na World Stageu za vrijeme trajanja INmusic festivala. Ton majstor je Filip Pacak, dok produkciju, miks i master potpisuje Leonard Klaić. Snimatelji su Hrvoje Baudoin, Daniel Gjurček i Tomislav Tukša, a video je montirao Vedran Marinko Komlen

Them Moose Rush iza sebe imaju prvijenac „To Future Miss Sunshine“ (2013.), dva EP-a – „Three π One“ (2014.) i „Three π Two“ (2015.), a prije hvaljenog albuma „Dancing Maze“ (2020.) za Dostavu Zvuka / Dirty Old Label izašao im je i jednako uspješan „Don’t Pick Your Noise“ (2018.). Značajne pohvale bend je dobio i od strane mnogih svjetskih utjecajnih magazina i portala kao što su Prog, Metal Hammer, Metal Injection, Everything is Noise itd. Tijekom proteklih godina intenzivno su nastupali u Velikoj Britaniji i po čitavoj Europi (Berlin, London, Dublin, Köln, München, Prag itd.).

Them Moose Rush su Nikola Runjavec (gitara, vokal), Vedran Marinko Komlen (bubnjevi) i Branimir Kuruc (bas).

Najnovije vesti

Izdvajamo