fbpx

-

Naslovna Vesti Vesti iz regiona Them Moose Rush izdali novi album "Dancing Maze"

Them Moose Rush izdali novi album “Dancing Maze”

„Pušteni s lanca“, beskrajno zabavni i inventivni – tim su riječima strani mediji već dočarali bjelovarski trojac Them Moose Rush i njihov upravo izdan novi album “Dancing Maze”.
Ovi drski i nesputani eksperimentatori stvaraju fuziju groovea, psihodelije, prog rocka, noisea, pa i jazza, a glazbeni konoseri u njima čuju luđaštvo Mr Bunglea i Captaina Beefhearta. Uz prepoznatljiv vrišteći vokal te neočekivane glazbene prevrate i rješenja, novi album poigravanje je na još više razina:

„Album smo nazvali “Dancing Maze” jer smatramo da odlično sažima smjer u kojem se naš stil i zvuk razvijaju. Pokušali smo izbalansirati naš groovy (Dancing) i matematički spektar (Maze) i postići da album bude nekonvencionalan, ali u isto vrijeme catchy. Uvijek su nas privlačile nepravilne mjere, a ovdje smo dodatno obratili pažnju da slušatelj ne ide za tim, već doživi nešto uzbudljivo, a da ni sam ne zna opisati zašto. Mi već odavno ne čujemo uopće kad je neka mjera 3/4, 7/8 ili 4/4, već jednostavno stvaramo glazbu koja se spontano kanalizira kroz nas.“ – objašnjava Nikola Runjavec, vokal benda.

Sve pjesme na albumu nazvali su po imenima likova koji plešu kroz labirint gdje svaki od njih ima jedinstveni put i atmosferu kojom pristiže do cilja. Nekad su to poznate osobe, poput Dolly Parton koja u jednoj pjesmi brije svoje majmune (!), no naglašavaju da odabir osoba nema nikakve veze s preferencijama benda. Snimanje i produkciju potpisuju zajednički Mark Mrakovčić, Borna Mijolović i Them Moose Rush. Za mix i master zaslužni su Mark Mrakovčić i Them Moose Rush. Artwork je kreacija benda.

Album je dostupan na svim streaming servisima, Youtube kanalu benda i Bandcamp stranici gdje su trenutno u preorder ponudi i fizička izdanja (vinil i CD) te pripadajući merch.

Najnovije vesti

Izdvajamo