-

The National predstavljaju novi album „First Two Pages of Frankenstein“

The National Sziget festival BudimpeštaThe National je u izdanju 4AD danas (28.04.) objavio svoj deveti studijski album First Two Pages Of Frankenstein . Sa dosad predstavljena četiri singla ‘Tropic Morning News’, ‘New Order T-Shirt’, Eucalyptus i  ‘“Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phebe Bridgers) inspirisanim delom “Frankeštajn” Meri Šeli  (Mary Shelly „Frankenstein“ – po kome  je album i dobio ime), „FTPOF“ već je prikupio izvrsne kritike mnogobrojnih medija.

„Ironičan, melanholičan album izvanrednog fokusa.“ – Wall Street Journal

“Devetim albumom, The National pronalazi novu energiju dočaravajući ne samo veliku, zagušljivu maglu, već i daleku svetlost koja pokazuje izlaz.” – Rolling Stone

“Njihov najbolji album u poslednjoj deceniji” – NME

Više od dve decenije The National stvara pesme koje izvlače neizmernu lepotu iz štete i bola, što je direktan odraz njihovog zajedničkog verovanja u sposobnost muzike da katalizuje transcendenciju.

Kao bend, uvek smo pričali o tome kako želimo da snimamo ploče samo ako osećamo da još uvek učimo nešto o sebi i jedni o drugima, i ako sama muzika sija neku vrstu svetlosti u tami -, rekao je pevač Met Berninger (Matt Berninger). Pisanju albuma prethodila je njegova kreativna kriza o čemu kaže – Bio sam u veoma mračnom stanju kada uopšte nisam mogao da smislim tekst ili melodiju, a taj period je trajao više od godinu dana. Iako smo uvek bili zabrinuti i mnogo se svađali kad god smo radili na albumu, ovo je bio prvi put da se činilo da je stvarima zaista došao kraj.

Bend je odlučio da ne brine toliko o albumu i umesto toga se fokusirao na svoje prijateljstvo i transformaciju dugogodišnjih tenzija u okviru svog muzičkog partnerstva, svesno tretirajući jedni druge na novom nivou – pomak koji je neizbrisivo uticao na stvaranje albuma „First Two Pages Of Frankenstein.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo