-

The National danas objavili nenajavljeni album koji je sve iznenadio

The NationalThe National je danas (18.09.) objavio album iznenađenja, svoje drugo ovogodišnje studijsko izdanje pod naslovom „Laugh Track“. Bend ga je premijerno najavio u petak uveče (15.09.), tokom nastupa na svom Homecoming Festivalu u rodnom Sinsinatiju (Cincinnati).

Dvanaest novih pesama nastale su u vreme istih studijskih sesija kao i pesme sa njihova devetog studijskog albuma „First Two Pages of Frankenstein“, objavljenog u aprilu  ove godine, za izdavačku kuću 4AD. Ovom prilikom, bend je potvrdio i dodatne datume američke turneje ove jeseni, kao i australijske nastupe na proleće 2024. godine, uz podršku dugogodišnjih prijatelja Fleet Foxes.

„Laugh Track“ je njihov najslobodniji album u posljednjih nekoliko godina, nastao svesrdnim zajedničkim trudom i angažmanom. Ako je „FTPOF“ predstavljao ponovnu izgradnju poverenja među članovima grupe, nakon više od 20 godina zajedničkog rada, živahni, istraživački Laugh Track“ proizvod je te vere i nova izjava buduće namere. Uživajući u dopuštenju da radikalno unapredi svoj kreativni proces, The National je izbrusio većinu ovog materijala u nastupima uživo na ovogodišnjoj turneji i snimio te osnažene verzije na improvizovanim sesijama u studiju Flora Recording & Playback producenta Tuckera Martinea u Portlandu. Gotovo osmominutna završna stvar ‘Smoke Detector’ snimljena je u junu ove godine tokom tonske probe koncerta u Vancouveru, dovršavajući tako opus koji je pun spontanosti i vintage rock energije, a koja savršeno nadopunjuje pesme sa njegovog introspektivnijeg prethodnika.

Na albumu Laugh Track“ su i gostuju Phoebe Bridgers i Rosanne Cash, a tu je takođe i pesma “Weird Goodbyes’s” radjena u saradnji sa Bon Iverom, objavljena kao samostalni singl u avgustu 2022.

“Činilo se kao da je priča već ispričana. To je bila posebna stvar, ali istovremeno se činila povezanim s onim što smo radili. To je bio i deo logike za snimanje još jedne ploče – dajmo pesmi ‘Weird Goodbyes’ sopstveni dom.” – kaže Aaron Dessner.

Postojala je i druga strana priče u nedovršenim pesmama, koja je daleko nadilazila blagost albuma „FTPOF“. Tokom godina, Aaron priznaje da je The National često odustajao od velikih ideja da snimi rock album:

Nije zato što ne uživamo da sedimo u sobi i razrađujemo ideje. Nego to nije bilo toliko produktivno, pa smo razvili prilično razrađen način stvaranja pesama u kojem je [bubnjar] Bryan [Devendorf] imao vrlo važnu, ali podeljenu ulogu. Ovog puta smo imali želju da napravimo nešto življe, kako bi Bryanovo sviranje bilo veća pokretačka snaga za ostatak.

Najnovije vesti

Izdvajamo