-

„Teška Priča“ – novi album benda Bitange

Bitange - Teška Priča

Niški pankeri Bitange objavili su novi album „Teška Priča“ kao samostalno izdanje. Album se može naći na YouTube kanalu benda, kao i na svim streaming servisima.

Album „Teška Priča“ sniman krajem 2022. i početkom 2023. godine, u Čalijama kod Rodoljuba Avramovića, u Fat Cat studiju.

„Celokupno iskustvo snimanja i post produkcije nam je bilo ultra zabavno, kao i sva prethodna snimanja u njegovom studiju. Rodoljub nam je bio od ogromne pomoći u „brušenju“ finalnih verzija pesama, smišljanju novih muzičkih deonica i savetovanju oko aranžmana. Njegove ideje su nam bile od velikog značaja, naročito u oplemenjivanju postojećih melodija novim elementima. Pored toga, atmosfera je uvek bila i vesela i produktivna. Pilo se po neko piće, kiselile su se koke i više puta smo se vraćali dok kompletni doživljaj nije doveden na nivo koji najviše liči na zvuk koji imamo uživo.“, objašnjava bend.

„Teška Priča“ sadrži 10 pesama, a najavljena je obradom Tomine pesme „Branka“, koja nije ušla u zvanični deo albuma.

„Kao najava za album na našem YouTube kanalu je objavljen cover Tomine „Branke“, koji nije zvanični deo albuma, jer za nju ne posedujemo autorska prava. Ipak, srećom smo uspeli da dobijemo dozvolu da je obradimo i objavimo na YouTube.“, objašnjavaju Bitange i dodaju:

„Tekstovi uglavnom nastaju spontano kao mešavina anegdota, istine, fikcije, satire, (tragi)komedije i svakodnevice, a za njihovo uobličenje u konkretan tekst uglavnom je odgovoran Dima. Muzika nastaje zajedničkim radom i eksperimentima na probama. Dima najčešće donosi kostur i onda ga zajedno razrađujemo. U stvaranju nas uglavnom inspirišu stvarni događaji i diskusije o njima, raznorazne peripetije koje se dešavaju nama ili ljudima iz našeg okruženja, pa vremenom postanu inspiracija.“

Na pitanje da li planiraju da za neku od pesama sa novog albuma snime i video spot, Bitange odgovaraju:
„Jedna od ideja o kojima smo diskutovali bi bila da se spotovi snime kao niz koji bi činio celinu od 20 minuta, kao „Teška Priča“ kratki film. Ako ima studenata ili video entuzijasta koji bi bili zainteresovani za učešće u ovakvom tipu projekta, otvoreni smo za saradnju, možete da nam se javite preko društvenih mreža.“

U planu su i koncertne promocije albuma u više gradova u Srbiji, krajem 2023. ili početkom 2024. godine, o čemu će bend obaveštavati publiku putem društvenih mreža.

Bitange čine: Dima (vokal, gitara), Manojlo (bubanj), Stoka (bas i vokal) i Guta (gitara).

Spisak pesama:

  1. Derivati
  2. Miris Fikusa
  3. Zbog tebe
  4. Tabletamen
  5. Miš je dobio grip
  6. Olovke
  7. Kisele kokoške
  8. Gust saobraćaj
  9. Metalni most
  10. Neću pijem

Najnovije vesti

Izdvajamo