-

Sve „pošlo po zlu“ na Trickyjevom novom albumu

Jedan od idejnih tvoraca žanra trip hop, koji redovno negira svoje zasluge, odbijajući kako samo njegovo ime, tako i titulu, Tricky, izdao je kolaborativni album sa poljskom pevačicom Martom, za sopstvenu kuću, False Idols.

Već dugi niz godina aktivan na alternativnoj sceni, Tricky je učestvovao u stvaranju niza ključnih albuma devedesetih, uključujući decenijsku tranziciju na Blue Lines sa bivšom grupom Massive Attack, Post neponovljive Björk, ali i njegov solistički magnum opus, Maxinquaye.

Kao što je slučaj i sa ostalim izdanjima u njegovom opsežnom katalogu, When It’s Going Wrong uključuje primarno ženski vokal, dok su matrice izvedene na karakteristično trikijevski, minimalističan način. Ploča koja se „guta“ u jednom zalogaju ne premašuje ni 20 minuta, a najviše će leći fanovima novog talasa alternativne R&B muzike, u maniru Billie Eilish, čijem maniru najviše i nalikuje dahtavo pevanje skromne Marte Zlatkowske.

Njegov dugoočekivani, više puta otkazivani nastup u regionu trebalo bi da se konačno odigra na ovogodišnjem Nišvilleu, tačnije, 13. avgusta.

Cover art for When It's Going Wrong by Marta & Tricky

 

Najnovije vesti

Izdvajamo