-

NaslovnaVestiNovi albumiSuuns objavili dva live albuma i otkrili detalje o budućoj ploči

Suuns objavili dva live albuma i otkrili detalje o budućoj ploči

SuunsKanadski art-rok bend, Suuns, iznenada su objavili dva live albuma Live in San Jose i Live in San Diego, kako bi na simboličan način obeležili poslednje nastupe u originalnoj postavi u kojoj se nalazi i jedan od osnivača sastava, Max Henry.

Iako postoje određena preklapanja kada je setlista u pitanju, član benda Joe Yarmush navodi da su svirke zaista različite. „Nekoliko pesama se ponavljaju tokom dve večeri, ali emocije su bile različite. San Diego je mesto gde je originalna postava došla do kraja (na neki način) i evidentno je kako smo bombastično svirali. Samo smo želeli da obeležimo dvanaest godina koje smo proveli zajedno svirajući po celom svetu“.

Ova dva live albuma, izgleda, su samo nagoveštaj plodnog perioda za bend Suuns, budući da najavljuju „mnogo koncertnih snimaka u narednih nekoliko nedelja, onih ranijih i onih zajedničkih“, a otkrili su i detalje u vezi sa novom pločom.

Kako Yarmush kaže, materijal za novi album je gotovo snimljen, ali je trenutno na čekanju zbog trenutne situacije sa virusom Covid-19. Buduća ploča biće prva koja neće biti objavljena pod pokroviteljstvo etikete Secretly Canadian, za koju je bend snimao gotovo čitavu deceniju.

Za sada poslednji studijski album „Felt“, Suuns su snimili 2018. godine, a prošle godine objavili su split singl sa bendom Blonde Redhead.

Najnovije vesti

Izdvajamo