-

„Songmaker“ – novi album grupe Zona B

Zona B

Posle skoro 35 godina rada bend Zona B je iznedrio konačan sastav muzičara a samim tim i prepoznatljiv i tačno definisan zvuk. Bend čine: Petar Zarija – vokal, Petar Miladinović Pera Joe –  usna harmonika, Zdenko Kolar – bas, Dušan Ristić- bubnjevi i Dušan Duda Bezuha – gitara. Albumom „Songmaker“ koji je izašao u prodkciji Vertical Jazza, napisana je nova stranica u savremenoj srpskoj muzici.

Kompozitor svih numera na albumu je Duda Bezuha a tekstove na engleskom su napisali: Miomir Mušički, Sergej Papain, Aleksandra Janošević i na srpskom Nikola Čuturilo. Brižljivo i znalački birani gosti dali su specifičnu boju i lepotu, koja bez njih ne bi zvučala tako, a to su: Rade Radivojević – Hemond orgulje i klavijature, Zoran Žikić – Tunga, udaraljke, Dragan Ružić (Homesick Mac) – lap steel guitar, Mirko Tomić – pedal steel guitar i cigar box guitar, Dušan Duca Ivanišević – bubnjevi i gospel hor „KST“ koji vodi dirigent Nataša Lazić.

Album otvara kompozicija „Blue Mood“ koja ujedno daje pečat i sliku celokupnog ostvarenja, a zatvara ga jedina kompozicija na srpskom, „Stani bre“, za koju je tekst napisao Nikola Čuturilo. Kolorit bluza su obojili Dragan Ružić Macan u kompoziciji „Being alone“ i Mirko Tomić u „I really don’t care“ i „Don’t let me so fast“ a naslovna numera albuma „A songmaker“ je izvedena sa horom KST-a.

Najnovije vesti

Izdvajamo