-

Sergio Lounge objavio novi album „Ovako sam se probudio“

foto: Nenad Vujanović

Enigmatični hitmejker Sergio Lounge predstavlja svoj novi plesno-euforično-tužni koktel pesama pod nazivom „Ovako sam se probudio“ i sa njega izdvaja prvi singl „Ti si kao iz sna„. Album je dostupan na svim digitalnim platformama, bandcampu i YouTube-u. Snimanje albuma pomogao je Sokoj – Organizacija muzičkih autora Srbije.

Drugim albumom sam postigao ono što mi je bila želja nakon prvog – da to ne bude kompilacijski album, kakav je „The Loungest“ u suštini bio, nego da bude koherentniji idejno i muzički. Pesme su nastajale u jednom kratkom vremenskom rasponu, tako da sadrže slične teme u tekstovima i slične muzičke motive. Moja tendencija da se poigravam i eksperimentišem sa različitim žarnovima i producentskim rešenjima je svedena na minimum, mada neki deo te lucidnosti neminovno izlazi obzirom na to koliko je bitan deo mog celokupnog izraza,“ objašnjava Srđan Popov.

Popov je autor svih pesama, a na albumu svira bas, električnu gitaru, flautu i klavijature. Gosti su Luna Škopelja (vokal, klavijature), Tom Feđa Franklin (bubnjevi i perkusije), Kosta Jovanović (vokal, gitara), Todor Živković (gitara), Pavle Popov (gitara), Andrijana Manojlović (vokal) i Mina Marinković (harfa). Miks i mastering delo je Dušana Filimonovića.

Nekada pobednik svih takmičenja demo bendova na kojima je nastupio (Demofest, Bunt), sve vreme producent hit singlova i albuma za druge (Ida Prester, Fish In Oil, Autopark, Maika, Bas i Stega, Niko Nikolić, Coucou Abel, Frank Magnolia…), cenjeni sešn muzičar i snimatelj, Sergio Lounge je neobjašnjivi talenat koji se iznenada pojavio na Balkanu i tu stvara svoju mešavinu San Remo-electropop-bossanova-Badalamenti/Lynch zvuka i očarava.

Najnovije vesti

Izdvajamo