-

Šakal pokazao očnjake debijem „Jav, Prav, Nav“

Novosadski paganski black metal bend, Šakal, koji čini anonimna petorka veterana domaće ekstremne metal scene, izdali su premijerno na čuvenoj promotivnoj platformi Black Metal Promotion, strim svog debitantskog albuma, Jav, Prav, Nav. Album je za sada dostupan samo u YouTube-varijanti, a uskoro će se obresti i na drugim važnijim servisima.

Usredsređeno, rešeno rifovanje u maniru drugog talasa – razmišljajte u pravcu, recimo, Kampfar – za nešto više od pola sata gradi ravnomeran, ali odrešen tempo, dok bend iskusno vaja prave priče u malom, od dobro poznatih motiva, adaptiranih iz drevnih paganskih verovanja.

Katkad melodična, ali uvek ozlojeđena, i spremna da screamom, growlom pa čak i pankerskim shoutom, pregrize nabujalu žilu modernosti, Šakal je zverka, koja, iako nova u domaćoj „šumi“, svojom nepokolebivom čvrstinom i beskompromisnom vernošću korenima, već sada zaslužuje da stoji rame uz rame s domaćim panteonom, koji se sastoji od bendova poput Wolf’s Hunger, ranih The Stone i All My Sins. Bez ikakvih otkrovenja – samo iskonski bes, duhovni protest, i prstohvat melodije, da udovolji precima.

Dok je bend, sudeći po odgovorima fanovima, trenutno u potrazi za lejblom koji bi album izdao fizički, domaćoj publici ostaje samo da čeka i nada se, da će se zver uskoro prodreti i na binu, kako bi se obraćanja drevnim silama orila i uživo.

Najnovije vesti

Izdvajamo