-

Rogi predstavio novi album „Tu“

Beogradski muzičar Rogi (R O G I) predstavio je svoj drugi studijski album „Tu“. Album je izdat za etiketu Više manje zauvijek, a dostupan je na zvaničnoj bandcamp stranici po principu plati koliko želiš, kao i na YouTube kanalu te izdavačke kuće.

Za razliku od debitantskog „U međuvremenu“, na kojem je glavni motiv traženje sebe i određenog utočišta, neko neodređeno vreme i mesto, novi album „Tu“ daje odgovore na mnoga pitanja postavljena ranije. „Tu“ potvrđuje Rogijevu nostalgiju za „boljim vremenima“ u zvučnim odrednicama njegovog odrastanja – od R&B i funk muzike osamdesetih sve do underground hip hop muzike devedesetih godina prošlog veka.

Ovde ili „Tu“, prisutno je za nijansu više jazz uticaja, a pored dominantnih saksofonskih tema i solaža maestra Strahinje HadžiTonića, prisutne su i kompleksnije harmonije na pesmama kao što je i „Jedva čekam svaki dan“. Uz samba i afrobeat ritmove album nas vodi sve do samog kraja, gde sve završava bossa nova baladom, navodi se u saopštenju izdavača.

Na ovom albumu gostovalo je nekoliko Rogijevih prijatelja. Tamo gde je bilo najprikladnije, sa veteranskom lakoćom Branko Vučetin odsvirao je bas gitaru, pa čak i fretless na pesmi „Nepoznati sjaj“. Iz (ne tako) daleke Ljubljane, Slobodan Marković dodao je svoj šlag na tortu gitarskim dionicama, dok je aranžmane upotpunio Lazar Muždalo svojom trubom, pogotovo fenomenalnim solom na pesmi „Par ekselans“.

Najnovije vesti

Izdvajamo