-

Roger Waters objavio The Lockdown Sessions

Roger Waters Arena ZagrebPod etiketom Sony Music danas je izašao album Rogera Watersa, The Lockdown Sessions podignut na sve digitalne muzičke platformeU pitanju je kolekcija pesama koje su snimljene u  kućnom studiju  tokom pandemije 2022-2021. Na ovom albumu se nalazi i čuvena “Comfortably Numb 2022”, zabeležena tokom Watersove This Is Not A Drill turneje po severnoj Americi.

The Lockdown Sessions su producirali Roger Waters i Gus Seyffert. Uz Watersa (vokal, gitara i klavir), na albumu su svirali: Gus Seyffert – bas, violončelo, vokali; Joey Waronker – bubnjevi i perkusije; Dave Kilminster – gitara i ritam gitara; Jonathan Wilson – gitara i vokali; Jon Carin – klavijature i vokali; Lucius (Jess Wolfe i Holly Laessig) – vokali; Bo Koster – orgulje (svuda osim na pesmi “Mother”), kao i Ian Ritchie – saksofon (“Two Suns In The Sunset”).

The Lockdown Sessions čini 5 pesama od kojih neke pripadaju Pink Floyd eri, dok je Waters bio u bendu, odnosno njegovoj solo karijeri: “Mother” i “Vera” (originalno objavljene na albumu The Wall grupe  Pink Floyd; “Two Suns In The Sunset” i “The Gunner’s Dream” sa albuma The Final Cut grupe Pink Floyd;  “The Bravery of Being Out Of Range” sa Watersovog solo albuma, Amused To Death.  Uz to, kao poslednju, šestu kompoziciju ovog izdanja, Waters je obradio i Pink Floyd klasik, “Comfortably Numb” .

O izdanju The Lockdown Sessions, Roger Waters je izjavio: “Turneja Us and Them trajala je tri godine…svaki koncert bismo završili pesmom “Comfortably Numb”…nakon koje bi usledio bis, pesma “Mother”. U nekom trenutku, pri kraju turneje, počeo sam da razmišljam da bi bilo interesantno napraviti album od “bis” pesama i tako ih i nazvati, “The Encores”. Moja ideja je prvo bila odložena koncertom u čast Gingera Bakera, sa Ericom Claptonom, pa zatim  maršom i govorom podrške Julianu Assange-u u Londonu. A onda  je u petak, 13.marta 2020 krenuo karantin i moj projekat “The Encores” se negde zaturio… sve do sada… Kao znak uzvika, “Comfortably Numb”  zatvara ovaj krug ljubavi.”

Čitav album je filmski zabeležio producent i reditelj Sean Evans.

Roger Waters će sledeće godine krenuti na turneju  This Is Not A Drill po Evropi, a u planu je 40 koncerata, u ukupno 14 evropskih zemalja. Prvi datum je zakazan u Lisabonu, 13.marta 2023. u areni Altice.Ostale datume možete pronaći u  press materijalu u prilogu.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo