-

Reflections of Internal Rain posle duže pauze izdali EP

foto: Reflections of Internal Rain; preuzeto sa Bandcamp stranice benda

Jedan od svega par domaćih neo-crust sastava, Reflections of Internal Rain, poznat takođe po skraćenici ROIR, vratio se posle duge pauze s novim EP izdanjem, Eight. EP je dostupan u digitalnom obliku, kao i na vinilu, zahvaljujući naporima kuće Geenger Records.

Nekada česti gosti kako na skvoterskim garažnims virkama, tako i na festivalskim binama, bend se neretko pojavljivao pred posvećenom publikom širom Evrope, izdajući, između ostalog, nekoliko odličnih mini-mini albuma, među kojima se izdvajaju Last Flood (2009, SKCNS) i sjajni Answers, takođe poslednje izdanje britanskog lejbla Brain Ache. Izlomljeni ritmovi i ječeće gitare, koje ne popuštaju u istoj meri u kojoj se prenapregnuti vokal bori sa samim sobom, obrušiće se na nepripremljenog slušaoca baš kao što su to činili pre nekih desetak godina.

Kako sami kažu, Eight je duboko istraživanje bola, tuge i straha od skorašnjeg rastanka. Sa naslovom koji se odnosi na osmomesečnu borbu roditelja člana benda sa rakom, pesme na snimku uranjaju u neke od najmučnijih delova ljudskog iskustva i izranjaju sa nečim što nije baš nada, ali mnogo više od očaja.

Najnovije vesti

Izdvajamo