-

Premijera: Nalla vam predstavlja prvi singl ali i kompletan album

Nalla Ex NihiloInstrumentalni sastav Nalla vam predstavlja kompletan album od 5 pesama čiji su neki od naslova inspirisani slovenskom mitologijom, pa tako imamo prilike da poslušamo pesme pod nazivima „Svarog“, „Perun“, „Veles“, „Zorya“ i „Ny“.

Album  naziva „Ex Nihilo“ je snimljen u Amsterdamu u toku prošle i ove godine, a odsviran je u formi dua sa elementima trija. Ono što prvo upada u oči je prilično jednostavan omot koji prikazuje vodu, more, jezero, pučinu. Karakter omota odgovara kompozicijama. One su teme koje traju, imaju svoj početak i daju pregršt mogućnosti, baš kao pučina.

Eksperimentalni rok molskog karaktera, džemovanje 21. veka i bliske budućnosti. „Svarog“ i „Ny“ nas sa stabilnim gruvom i melodijskim basom uvode u album. Teme su sumornije, ali živahniji tempo ipak preusmeri pažnju. U drugoj numeri pred kraj se dešava prelomni trenutak gde se tema promeni i završi se u nekoj drugoj priči. Atmosferu pustinje dočarava nam „Veles“ u duetu akustične gitare i snalažljivog slajda, a sve začinjeno elektronskim tepihom. Tema je kratka i stiče se utisak da samo prođe pored slušaoca.

„Perun“ je najduža i najživlja kompozicija u kojoj se menjaju dve, tri teme, bubanj vrlo dobro odgovara zahtevima i upotpunjuje melodiju. Poslednja „Zorya“ se poigrava tonovima i malo daje duh juga i etno motive u tragovima. Na rok bazu nadograđeni su uticaji stoner roka, dezert roka, koketiranje sa džezom, elektronikom uz prstohvat etno motiva.

Nalla – guitars, bass, synth, drums
Stefan Gacesa (3×2 studio) – mastering

Album premijerno poslušajte sa našeg sajta

Najnovije vesti

Izdvajamo