-

Posthumno objavljen „Ek-A-Tattwa“, prvi album White Rabbit Banda

Beogradski White Rabbit Band, čiji je frontmen Draško Nikodijević Drak preminuo početkom avgusta 2021. godine, predstavio je posthumno dugo najavljivani album „Ek-A-Tattwa“.

White Rabbit Band je započeo sa radom pre 40 godina, kada je Nikodijević napustio grupu Igra staklenih perli, a Drakov rad sa bendom bio je ispresecan njegovim odlascima u Njujork gde je živeo neko vreme.

„Ek-A-Tattwa“, prvi album White Rabbit Banda zvanično je pod tim imenom najavljen 2018. godine singlom „The Rain“, kao i 2019. godine singlom „Qur’an“. Prvi na kraju nije završio na novom izdanju, završenom neposredno pre Nikodijevićeve smrti.

„Dakle, album ‘EK-A-TATTWA’ je konačno gotov. Radio sam ga sa različitim ljudima, na različitim lokacijama, preko četiri godine. Više puta sam kretao iz početka. Rad na albumu je prošao kroz više faza…“, rekao je Nikodijević svojevremeno za portal Rockomotiva.

Naveo je da je na albumu u početku radio sa Andrijom Babovićem i Milošem Omkorom – Cyberbabom, zatim sa Bracom Mitrovićem iz benda Plastic Sunday, Zlatkom Petkovićem iz ZAA, da bi finalnu verziju i miks albuma uradio sa Dejanom Stanisavljevićem (Grupa Beograd, Xanax).

Bend je tokom svoje karijere objavio više singlova na srpskom i engleskom jeziku, ali oni nikada nisu završili na nekom albumu. Na „Ek-A-Tattwa“ se nalazi 11 pesama, a izdat je za Take It Or Leave It (TIOLI) Records i dostupan je na svim striming servisima.

Najnovije vesti

Izdvajamo