-

Polywhy objavio prvenac „Wanton Lust“

foto: Polywhy Bandcamp

Novosadski mathcore bend u rapidnom usponu, Polywhy su konačno objavili svoj, u andergraund krugovima dugoočekivani, longplej-prvenac, „Wanton Lust“, za nezavisnu domaću kuću, Idiotski internat, poznatu po saradnji sa eksperimentalnim sastavima.

Najzanimljivija manifestacija balkanskog post-hardcorea još od hrvatskog Nikad, Makedonaca iz YÖU i počivšeg beogradskog sastava Mnjenje, Polywhy koriste pun potencijal, obilato sinkopiranog zvuka koji „pozajmljuje“ – baš kao i naoštreni chicken scratch logo – iz širokog spektra žanrova, kao što su mathcore, blackgaze i noise, predstavljajući zapaljivu vožnju od početka do kraja tokom celokupnog trajanja od tridesetak minuta. Melodični, disonantni, tehnični i besni – oni su sve to odjednom, samo mnogo haotičnije i prepuštenije nego što možete zamisliti.

U najsvežijem sastavu, koji čine Andrew Stevens na basu i vokalu, Vladimir Lermajer na gitari i bubnjar Marko Dulić, bend je tehničku stranu posla poverio proverenoj producentskoj palici Luke Matkovića (studio Citadela), a objavljen je i promotivni video za singlicu „New Guilt“, koja objedinjuje koncertne snimke iz Beča, Budimpešte i Ljubljane, kao i sa ovogodišnjeg EXIT 2023 festivala.

Po navici, album je dostupan na svim važnijim ograncima striminga, ali i u obliku fizičkog CD izdanja, koje se može poručiti direktno preko izdavača, ili na njihovoj Facebook stranici.

Najnovije vesti

Izdvajamo