-

PGP RTS objavio debi album benda Stefan Nemanja

Stefan NemanjaMuzičari Nemanja Savić i Stefan Kovačević, članovi muzičkog sastava „Stefan Nemanja“ publici su se najpre predstavili singlom „Rođen sa slomljenim srcem“, avgusta 2020. godine. Dve i po godine kasnije, kreirali su i snimili dovoljno kompozicija za istoimeni studijski album, koji je objavio PGP RTS, kao digitalno izdanje.

Neke od pesama su predstavljali kao singlove i spotove, pa publika već zna i voli i pesmu „Rođen sa slomljenim srcem“, posvećenu deci rođenoj sa srčanom manom, zatim pesme „Hodam po ivici“, „Poslednji ples“, kao i pesmu „Karavan“, koja je svojevrsna oda vremenu kada se održavao istoimeni projekat Radio Beograda 202. Povodom Dana zaljubljenih- za sve zaljubljene i u ljubavi, „Stefan Nemanja“ su nedavno objavili i pesmu „Ona“.

Nemanja Savić : „Naše „putešestvije“ počelo je 2020. godine- u eri pandemije korone, sa singlom „Rođen sa slomljenim srcem“. I vrlo smo zadovoljni do sada postignutim- okupili smo zaista izuzetnu ekipu muzičara za ovaj studijski materijal, koji je objavio PGP RTS- što je za nas takođe vrlo značajno jer je to svojevrsna potvrda kvaliteta naše muzike. Veoma smo ponosni na album prvenac benda „Stefan Nemanja“, na ovih osam pesama koje smo brižljivo pripremili i poklonili publici. Četiri pesme imaju malo čvršći zvuk, u duhu najbolje tradicije pravog rokenrola. Ostale četiri numere su rok prave balade i verujemo da smo ovakvom selekcijom napravili idealan balans. Stefan je predlagao da možda dodamo još neku „žestoku pesmu“ ali smo prelomili da smo dovoljno zreli i da ne želimo da krijemo ni tu našu emotivnu stranu, ne bežimo od toga… Za većinu pesama imamo i video spotove, u planu je ekranizacija još nekoliko numera.“

Stefan Kovačević: „Pesma „Ona“ je posvećena mojoj supruzi Jovani a predstavili smo je nedavno, povodom Dana zaljubljenih i lepo je prihvaćena. Ta pesma je sada aranžirana za izvođenje sa bendom, to je aktuelna verzija iako je pesma nastala pre nekoliko godina kada sam je izveo Jovani kao svojoj muzi, inspiraciji…“

Nemanja i Stefan se poznaju od studentskih dana i mada su publici poznati kao članovi drugih bendova, oduvek su želeli da stvaraju u tandemu. Stefan Kovačević je u bendu „Forever storm“ iz Kragujevca ali si i gostujući vokal i gitarista mnogih drugih sastava i muzički producent „Blacksmith Music“ studija. Nemanja Savić je dugogodišnji član benda „Neverne bebe“ (prateći vokal, gitarista i perkusionista) ali i lider i pevač muzičkog sastava „Atlantida“.

Album „Rođen sa slomljenim srcem“ je PGP RTS objavio na svim vodećim svetskim platformama za digitalnu distribuciju muzike.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo