fbpx

-

Naslovna Vesti Novi albumi Osječki sastav Kandžija objavio novi album „Plafon“

Osječki sastav Kandžija objavio novi album „Plafon“

Kandžija Plafon

U samizdatu „Zlatne Žbice“, nakon četiri godine mirovanja, Kandžija se ponovo probudio sjajnim albumom interesantnog naziva „Plafon“. Ovaj projekat sadrži trinaest numera među kojima su uvrštene i one veoma poznate Magična butra, Seljak, Državna sisa.

Iako je čitav bend ostao bez nekih članova, pa je u skladu sa tim naziv benda ostao bez drugog dela naziva „Gole žene“, ekipa koja je ostala nimalo ne zaostaje svojim kvalitetom i krajnjim proizvodom u vidu ovo audio-vizuelnog noviteta. Tu su neizbežni Kandžija, Matej Huljev, Toxara, Filip Mesarić i Goran Pavlović, uz tu ekipu na albumu su izgostovali klavijaturista Davor Zanoški (Elemental) i violinistkinja Barbara Vlainić.

Ukupno gledano, čitava ova koncepcija ima veoma kvalitetnu priču. Makar i da niste ljubitelj hip-hop zvuka, nemelodijskih recitovanja i matrica, treba posvetiti pažnju ovom albumu, jer on je sve, samo ne žanrovski ograničen. Sa druge strane, sami tekstovi pesama toliko su satirični, samokritični, u nekim delovima čak i cinični, da u pojedinim trenucima deluju kao antireklama. Ova ekipa uradila je sjajnu stvar u tom pogledu, veoma zrelu i višeslojnu, da je nemoguće da se nekome ne dopadne makar samo u nekom minimalnom segmentu.

Album se može preslušati na svim muzičkim internet platformama, a najavljeno je i skorašnje fizičko izdanje.

Spisak numera:

 1. Bambus i Kavijar
 2. Državna sisa
 3. Magična butra
 4. Bajkerica
 5. Seljak
 6. Moć
 7. Nemoguće
 8. Kičma
 9. Rokatiti
 10. Previše
 11. Turbo Kvart
 12. ZAMP
 13. Ne brini se ništa

Najnovije vesti

Izdvajamo

Vesti iz sveta muzike
***