-

„Od vazduha i sunca“ novi EP benda Gazorpazorp

GazorpazorpMr. Moonlee ponosno predstavlja Gazorpazorp, beogradske post-punk vragolane, koji su danas, 4. decembra 2020. izdali EP „Od vazduha i sunca“ za slovenačku izdavačku kuću Moonlee Records u digitalnom i CD formatu

„Od vazduha i sunca“ donosi pet svežih pesama, prepunih mladaličkog duha, razigranosti i strastvenosti. Pored očiglednih utjecaja bendova kao što su Repetitor ili Metz njihov nehvatljiv zvuk predstavlja spoj udarne snage noise rocka, kompleksnost math-rocka, razigranost post-punka i eksperimentalnost psihadeličkog rocka, kombinirajući tako anglo-američku kao i regionalnu muzičku tradiciju. Sa svojom savremenom rock estetikom se Gazorpazorp postavljaju rame uz rame sa aktualnim bendovima poput Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr i Tropical Fuck Storm. Unatoč mladosti benda jasan je zreo i profinjen pristup aranžmanima pesama, koji sa neverovatnom lakoćom preskaću sa eksplozivnih napada ludila u zasanjanane smirene pasaže i natrag.

Gazorpazorp so glas nove generacije, prepoznatljivog beogradskog šarma, a prvenstveno fantastičan bend, koji nastavlja tradiciju regionalne muzičke beskompromisnosti.

Najnovije vesti

Izdvajamo