-

NaslovnaVestiNovi albumiObjavljena kompilacija "Nije se desilo"

Objavljena kompilacija “Nije se desilo”

Nije se desilo Kišobran Pop depresija

Prethodnu godinu su Pop Depresija i Kišobran završili  kompilacijom “Hali Gali”, a za kraj 2020. su spremili “Nije se desilo“, jedan izuzetno ličan pogled na DIY/underground scenu (malo šireg) regiona, kroz prizmu gitariste grupe Roza, Nebojše Kuzmanovića.

Na albumu su nalaze nove i do sada (uglavnom) neobjavljene pesme grupa i solista kao što su: Roza (SRB), Atanasoski, Manevski, Krstev (MKD), ### (HR), Neon Lies (HR), ИСКРА (MKD), Zarkoff (HR), Vukašin Đelić (SRB), džezbollah (SRB), Girls next Gulag (SRB), Blood Knuckles (CRO), Mars Flowers (SRB), Casillas (SRB), Zamišljeni likovi i nepravda (CRO), Wooden Ambulance (SRB), Rush to Relax (SLO), Goran Lončarević (SRB), Migrän (FRA), Boris Milić (USA) i Esteban Gabridge (SRB).

“Ideja se rodila u sred prvog lockdowna, ko će ga znati kako. Valjda je trebalo raditi nešto pametno osim posla na daljinu. Nije da nisam zažalio više puta zbog toga, ali sam provalio da nemam kontrolu nad procesom, to jednostavno tako ide kod stock streličara vodolije. Jedno veče je bio Nebojša koji cima bendove, objašnjava šta kako gde čime zašto, sledeće veče je bio Nebojša koji se pita šta mu je to sve trebalo u životu, i ne zna kako će sve to privesti kraju i realizovati. I tako u krug. Fazon je bio u izboru meni gotivnih regionalnih (i šire) bendova, i to onih koji uslovno rečeno spadaju u drugu ligu. Drugu po zastupljenosti po alternativnim/mejnstrim medijima, ne po kvalitetu, plus uslov da se meni sviđa. Drugi uslov je bio da je materijal nov ili neobjavljen do sada i taj kriterijum je ispoštovan u 90% slučajeva, uz mestimično gledanje kroz prste. U kombinaciji je bilo još par bendova koje sam želeo da imam na kompilaciji, ali na žalost nisu bili u prilici da sarađuju u tom trenutku,” objašnjava Kuzmanović.

Konstanta na regionalnoj nezavisnoj umetničkoj sceni je Sven Sorić čiji omoti, posteri i drugi grafički elementi prate razne fantastične koncerte i izdanja već godinama. Na “Nije se desilo” Sven se pojavljuje u dvostrukoj ulozi: “Nebojša mi je poslao sliku koju sam onda iskasapio”, kratko je svoj rad na omotu albuma definisao Sorić, čiji bend ### je na kompilaciji zastupljen pesmom “Jednom kad tebe ostavim Satano”.

Kompilacija “Nije se desilo” dostupna je i na Bandcampu kao “plati koliko želiš” izdanje.

Najnovije vesti

Izdvajamo