-

NaslovnaVestiNovi albumiObjavljena kompilacija "Femikseta 8"

Objavljena kompilacija „Femikseta 8“

Jedinstvena kompilacija domaće muzičke produkcije sa ženskim autorstvom „Femikseta 8“ dobila je svoje osmo izdanje. Diskove će tim FEMIXa besplatno distibuirati zainteresovanima.

Femikseta je godišnja kompilacija pesama kompozitorki, kantautorki i bendova, Ova kompilacija je osma u nizu, prateći prethodnih sedam, izdatih u periodu 2010-2019. godine. Budući da predstavlja isključivo kantautorke i/ili bendove u kojima je prisutno žensko autorstvo na nivou teksta i/ili muzike, Femikseta predstavlja zasad jedinstven projekat na domaćoj aktivističkoj i muzičkoj sceni. Sva izdanja kompilacije možete poslušati na Bandcampu!

Selektorka ovogodišnje kompilacije bila je Đurđina Radić Djixx, a pre nje su se u toj ulozi našle Ognjenka Lakićević (Autopark), Milica Mitić (Lula Mae, Sofie from Seattle), Bojana Vunturišević, Ida Prester i Maja Cvetković (E-play).

Konkurs za osmo izdanje Femiksete podržao je Music Freedom day koji se obeležava 03. marta u saradnji sa Freemuse. Dan slobode muzike, koji se održava svake godine 3. marta od 2007. godine je globalna proslava ljudskog prava na muzičko izražavanje, sa umetnicima i organizacijama koje se ujedinjuju da podrže muzičare koji jednostavno insistiraju na njihovom pravu da se izraze.

Za vizuelni identitet ovogodišnjeg izdanja zaslužna je Maja Goračinska, arhitektica i jedna od osnivačica M.art kolektiva.

Najnovije vesti

Izdvajamo