-

NaslovnaVestiNovi albumi"O nečemu lepom" novi album benda Dingospo Dali

„O nečemu lepom“ novi album benda Dingospo Dali

Dingospo DaliAlternativni bend Dingospo Dali objavio je svoj drugi album „O nečemu lepom“, sa deset novih pesama prožetih, kako ističu njegovi članovi, „raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim“.

Album koji se pojavio na jutjubu i digitalnim platformama ranije je najavljen singlom i spotom „Slabost“, a objavljuje ga promoterska kuća Long Play.
„U album je uloženo puno truda, rada i ljubavi kako bi se od njega napravilo jedno za nas veoma značajno delo. Bilo nam je potrebno puno strpljenja za njegovu realizaciju, samim tim, potrebno je strpljenja i za njegovo preslušavanje. Ko ga nema, neka ne započinje, a ko ga ima, nadamo se da će se na njega i vraćati“, kaže pevačica i autorka stihova Sandra Vidojević.

Beogradski bend, koji pored Sandre Vidojević čine bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović, komponovao je deset novih pesama tokom prethodnih nekoliko godina u studiju „Sova“ u Bigzu, a snimane su tokom 2019. u studiju „Šamarčina“ u Vrbasu, uz pomoć producenta Borisa Mladenovića Bomle, gitariste Jarbola i Škrtica, koji je album kompletno snimao i miksao.

„Mi smo prezadovoljni. Bomla je čovek sa puno iskustva koji je prozreo naše ciljeve i pripitomio nas baš onoliko koliko je bilo potrebno da se sve što smo zamislili sprovede u delo. Našu muziku je definisao je kao ‘herojski grandž’ i naučio nas da se prema njoj odnosimo u skladu sa tim ‘žanrom’. Tih desetak dana praktično smo živeli zajedno u studiju u Vrbasu i ostvarili sa Bomlom savršenu saradnju, verujemo da ćemo ponovo sarađivati“, kaže Vidojević.

Master albuma je rađen u Mastering studiju u Londonu (Doktor Mix). Dizajn je radila Myllen Nićić, grafička dizajnerka i ilustratorka. Dingospo Dali je prvi album „Sve dok mislim da je ovo drugi svet“ objavio 2017. godine za Long Play.

Najnovije vesti

Izdvajamo