-

Novi studijski album grupe She Brought Me Gasoline

She Brought Me Gasoline - There were times cover

Zagrebačka grupa She Brought Me Gasoline objavila je svoj drugi studijski album naziva „There were times“.

Album sadrži 11 novih originalnih pjesama koje stilski pripadaju sirovoj mješavini americane i bluesa. Od algoritamske regulacije do malog zapuštenog bosanskog gradića, punog željeza… od loših obiteljskih odnosa do ljubavi koja odolijeva svim iskušenjima….. To su teme kojima su inspirirane pjesme novog albuma „There were times“. Album se suštinski bavi procesom dehumanizacije društva i njegove transformacije u neželjenom smjeru, pa je tom smislu povezan s prethodnim albumom koji se još bavio time kako sačuvati vrijednosti.

Debut album “On values and trash” “ iz 2020. godine je dobio izvrsne ocjene kritičara i poklonika ove vrste glazbe, a nekoliko lokalnih i regionalnih portala ga je uvrstilo na listu najboljih regionalnih albuma u 2020. godini. Novi album “There were times” prema prvim recenzijama zadržava kreativnu razinu i kvalitetu prethodnog albuma.

U dosadašnjim recenzijama She Brought Me Gasoline su po svojem izričaju uspoređivani s 16 Horsepower, Bonny Prince Billyjem, Steve Earleom, William Elliot Whitmoreom, The Dead South, Ray Wiley Hubbardom i sl.

Bend je album najavio singlom i video spotom za uvodnu Above the regular crowd, iza koje slijedi splet bržih blues stvari, instrumentala i sporijih pjesama kantautorskog izričaja, među kojima se posebno ističe suradnja s Majom Posavec u baladi “The road”.

Veći dio albuma snimljen je u studiju instaliranom u vikendici na rubu šume pored Varaždina, što daje dodatan ambijent cijelom konceptu, a produkciju albuma potpisuje bend.

Spisak pjesama:

 1. Above the Regular Crowd
 2. Heartbreaking
 3. The Road
 4. Rabotny
 5. Last Night I Had a Dream
 6. Let Me Move On
 7. If You Want Me In Your Heart
 8. Till the Dawn
 9. Vare Valium
 10. Rose Petals
 11. There Were Times

Najnovije vesti

Izdvajamo