-

Novi solo album Velibora Nikolića (Brigand)

Pančevački alternativni muzičar i frontmen sastava Brigand, Velibor Nikolić, objavio je svoj treći solo album naziva „Lo-fi Ispovesti„, kao zajedničko izdanje francuskog labela Bitume i srpskog Microphonia Records.

U potpunosti sniman u kućnim uslovima, kuriozitet u skladu sa nazivom izdanja je da je 20% albuma snimano mobilnim telefonom. Senzibilitetom, izdanje predstavlja blagi zaokret od ranijih radova, i mešavina je horor-roka, shoegaze-a, alternativnog roka i dementiacore-a, uz prepoznatljive phihološko-sociopatološke teme. Nikolić je sam snimao i producirao album, a za mastering se pobrinuo Stefan Gaćeša. Takođe, urađen je i spot za singl „Gradske Mašine„, u režiji Nikolića. Album je dostupan za kupovinu na Bandcamp stranici Microphonia Records, nalazi se na striming platformama, a može se naručiti i u hard-case izdanju.

„Zamislite da se nalazite u strogom centru velikog grada, i da svakom sledećom pesmom postepeno izlazite iz civilizacije, da biste se na kraju našli u najgušćoj mogućoj šumi i onesvestili sa neizvesnim ishodom. To su Lo-fi Ispovesti.“

Najnovije vesti

Izdvajamo