-

NaslovnaVestiNovi albumiNovi album benda Two-Stroke Engine

Novi album benda Two-Stroke Engine

Two-Stroke EngineTwo-Stroke Engine je moonshine blues bend iz Knjaževca, koji diše od 2016. godine.

Svojom muzikom želimo da ove naše krajeve upoznamo sa specifičnim zvukom delte Misisipija i u kombinaciji sa ostalim uticajima, učinimo zvučni iskorak u odnosu na sve ono što radimo, ili smo radili sa ostalim bendovima u kojima smo svirali.

Lepljivi zvuk močvarnih predela Američkog juga i bluz koreni su utkani u naše pesme koje, sa druge strane, odražavaju nenormalnost našeg podneblja. Vladimira Stefanovića (slide gitara, vokal) i Ivana Todorovića (rif gitara) je u protekle 3 godine pratio Nokia Lumia 630 koji je bio zadužen za bubanj i udaraljke. „Mexican Standoff“ je zapis iz perioda rada na matricu kojim želimo da stavimo tačku na tu fazu u radu benda.

Pesme su snimljene 2017. godine u studiju „Archie’s Place“ uz veliku pomoć Vladislava Dopuđe, koji je osim snimanja i mixanja materijala, svirao kontrabas i doboš na par pesama. Maja meseca 2019. godine, bend prestaje da koristi matricu i Lumiu 630 za bubnjevima menja Miloš Ćirić (School Bus).

Bend će predstaviti novog člana i novi materijal na FAK festivalu 27. jula u Knjaževcu i 08. avgusta na Air stejdžu Nišvil Jazz festivala.

Two-Stroke Engine – Mexican Standoff biće dostupan za free download od 20. jula na bandcampu.