-

NaslovnaVestiNovi albumiNick Cave i Warren Ellis objavili novi album za dokumentarac o prirodi

Nick Cave i Warren Ellis objavili novi album za dokumentarac o prirodi

Nick Cave & The Bad Seeds INmusic festival Zagreb

Nick Cave i njegov dugogodišnji saradnik Warren Ellis, član benda The Bad Seeds, objavili su novi album La Panthere des Neiges (Snežni leopard) za izdavačke kuće Invada i Lakeshore, koji je soundtrack istoimenog francuskog dokumentarnog filma o prirodi.

Cave i Ellis zajedno stvaraju muziku za filmove još od 2005. godine, a ovaj soundtrack smatraju jednim od najupečatljivijih filmskih projekata. Album se sastoji od 13 numera, među kojima preovladavaju zavodljivi orkestarski aranžmani koje upotpunjuju Caveova šaputanja, dok se one sa vokalom zovu „Les Cerfs“(Jeleni) i „We Are Not Alone“ (Nismo sami).

Dokumentarac La Panthere des Neiges (Snežni leopard) prati Vincenta Muniera, poznatog svetskog fotografa i romanopisca Sylvaina Tessona kroz njihovu avanturu na Tibetanskoj visoravni, tokom koje tragaju za neuhvatljivim snežnim leopardom, ugroženom vrstom. Premijera ovog filma je 22. decembra u Sjedinjenim Američkim Državama.

Warren Ellis je izjavio da mu je rad na ovom projektu jedno od omiljenih iskustava ikada i da postoji nešto u srži filma što vas uvlači unutra.

„Film je zaslužio da ima svoj lični, muzički glas. Na kraju smo napravili, prema mom mišljenju, jedan od najlepših filmskih projekata na kojima samo ikada radili. Zvezde filma su životinje u svojoj divljoj slavi, onakve kakve ih nikada ranije nismo videli. A čovek oseća poštovanje i divljenje“, kaže on.

Nick Cave i njegovi The Bad Seeds, jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, zagrmeće sa Glavne bine EXIT festivala u petak, 8. jula 2022. godine, i nakon nezaboravnog nastupa grupe The Cure nastaviti niz gostovanja istorijskih gitarskih imena na Exitu. U godini povratka velikih koncerata, gostovanje Nicka Cavea u Srbiji zauzima sam vrh najvažnijih muzičkih događaja sezone.

Najnovije vesti

Izdvajamo