-

Naslovna Vesti Novi albumi Neil Young objavio album skrivan 45 godina

Neil Young objavio album skrivan 45 godina

Nakon 45 godina, Neil Young je konačno otkrio svoj davno izgubljeni album “Homegrown”. Ovaj većinski akustični projekat, snimljen između juna 1974. i januara 1975, baziran je na njegovoj burnoj vezi sa glumicom Carrie Snodgress.

Na albumu učestvuje studijski bend koji line Levon HelmBen KeithKarl T. HimmelTim DrummondStan Szelest Robbie Robertson, a pojavljuje se i Emmylou Harris. Ono što je Younga svojevremeno sprečilo da ga objavi je, kako navodi, to što je tada bio preveliki emocionalni poduhvat: “Izvinjavam se. Homegrown je trebalo da vam bude dostupan samo par godina nakon Harvest-a. To je žalosna strana ljubavnog odnosa. Nanesena šteta. Srcobolja. Prosto nisam mogao da ga slušam.”

Želeo sam da to prebolim i da nastavim dalje, te sam ga čuvao za sebe, skrivao u sefu, na polici, u pozadini svog uma… Ali je trebalo da ga podelim. Zapravo je predivan. Zato sam ga i stvorio. Život ponekad boli. Znate na šta mislim.”

Od dvanaest pesama, pet je do sada svoje mesto našlo na drugim albumima – “Love Is A Rose”, “Homegrown”, “White Line”, “Little Wing” i “Star Of Bethlehem” – ali ostalih šest numera, kao i naracija “Florida“, nikada nisu bili objavljeni.

Ceo album možete poslušati ispod:

Najnovije vesti

Izdvajamo