-

NaslovnaVestiNovi albumiMoby objavio novi album

Moby objavio novi album

Moby

Jedan od najuticajnijih muzičara današnjice, Moby, objavio je dugo očekivani album „Reprise“, na kojem su se našle nove verzije njegovih hitova nastalih tokom 30 godina duge karijere.

Njemu se u kreiranju ovog albuma pridružio impresivan niz kolega muzičara, među kojima su Gregory Porter, Alice Skye, Amythyst Kiah i Apollo Jane.

“Težio sam za jednostavnošću i ranjivošću koju može ponuditi klasična i akustična muzika”, objasnio je Moby. U saradnji sa Budapest Art Orkestrom, poznati kantautor i producent rearanžirao je svoje prepoznatljive klasike, među kojima su i „Natural Blues“, „Porcelain“, „Go“ i „Why Does My Heart Feel So Bad?“.

Ideja za kreiranje izdanja kao što je „Reprise“ pojavila se 2018. godine, nakon što je Moby ostvario svoju prvu saradnju na području klasike – koncertu na kojem je filharmonijski orkestar Los Anđelesa izveo njegovu muziku.

Uz novi album, Moby je publici predstavio i Moby Doc. Reč je o dokumentarcu čiji je narator sam muzičar, a koji se osvrće na njegov privatni život te karijerni put od underground punk početaka do globalnih hitova koji su osvojili brojne nagrade.

Najnovije vesti

Izdvajamo