-

Mlada Beba i Regis vas na novom albumu vode u „Drugi svijet“

foto: @mladabebaofficial

Treperka iz Subotice, Mlada Beba, izdala je nedavno album-kolaboraciju Drugi svijet, produciran od strane podgoričkog producenta i dizajnera zvuka, Regisa, sa kojim je i ranije sarađivala. Album je izašao za hrvatski lejbl yem.

Sniman u izolovanom crnogorskom selu Zagarači, i inspirisan teškim raskidom, album je koncipiran kao oaza sigurnosti, gde bol ustupa mesto intenzivnim emocijama i prenaglašenom osećaju euforije. Bogata produkcija, koja iza varljivo naivne fasade balkanizovanog alternativnog R&B-ja krije disonantan i eklektičan miks hyperpopa, trapa, skokovitog atlanta bassa i zamršenog PluggnB-ja, zajedno sa Bebinim vokalima, koji fluktuiraju u skladu sa hirovima autotunea, predstavljaju njegove glavne adute.

Ako naziv nije bio dovoljan da prenese poentu, omot izdanja, zaokružen fluidnim, rasplinutim nalik živi, logotipom, prikazuje i Regisa u obličju skladne, idilične nuklearne porodice sa dvoje dece u liminalnom, „kopipejstovanom“ pejzažu koji, pored blistavo bele pojave „roditelja“, i odeće kao iz hiperrealnog kataloga iz filmova 2000-ih, stavlja do znanja da je u pitanju samo nedosanjani san generacije, koja svoje razočarenje sublimira kroz idealizovane fabule o ljubavi, žurkama i prolaznim zadovoljstvima.

Album se može poslušati na svim važnijim striming servisima.

 

Najnovije vesti

Izdvajamo