-

NaslovnaVestiNovi albumiMayales predstavlja novi album "Domovina"

Mayales predstavlja novi album „Domovina“

Krajem februara 2021.godine Mayales je objavio završetak dugogodišnjeg rada na novom albumu produkcije Aquarius records te objavio njegovo ime, Domovina.
Poslednje dve godine, iz autorske radionice Petar Beluhan – Vlado Mirčeta – Luka Geček, počele su stizati najave novog albuma. Radilo se o pesmama Dupli svijet i posebno uspešna Još jedan krug.

Od izlaska poslednjeg albuma, Simbol za sunce (2017), ova jedinstvena muzička institucija fanatično je predstavljala svoju mnogoljudnu koncertnu inkarnaciju odnosno pesme koje su neupitno obogatile domaću kulturnu baštinu, baš kao što su i širile okvire čak nekoliko muzičkih žanrova poslednje gotovo tri decenije postojanja.
Uvek u nekom svom filmu, u svom tempu, Mayalesi su vozili van trendova, posvećeni isključivo vlastitom instinktu te virtuoznoj muzičkoj igri i eksperimentisanju. Preslušavanjem Domovine jasno je da Mayalesi nastavljaju jahati u svojim epskim prostranstvima, u atmosferama koje mirišu na vremena kada su se albumi slušali u jednom dahu, od početka do kraja.
I ovaj album nosi neku svoju intrigu, zagonetan koncept isprepleten kroz stotine muzičkih slojeva, provučen kroz čarobne melodije i otpevan kroz lucidne tekstove koji zovu slušaoca da sedne i prepusti se otkrivanju domovine iz zaigranih glava Mayalesovih autora.

I na ovom albumu nastavlja se dobra navika saradnje sa različitim umetnicima – sa dugogodišnjom saradnicom benda Ivanom Starčević, novom zvezdom scene Mary May, odnosno duet koji je vođa benda, autor i pevač Petar Beluhan, realizovao sa Aljošom Šerićem.
Ovaj put Mayalesi su na izradi svog vizuelnog identiteta sarađivali sa fantastičnim mladim umetnikom Vicom Tomasović.
Sam izlazak albuma pratiće dva video spota, šestominutni video za pesmu „Divlje pastrve“ snimljen je jednog neverovatnog dana na bajkovitim planinama Žumberka, a već sledeći petak, 30. aprila Mayales će predstaviti video za pesmu Adio galioti.

Kao i predhodne albume kritika je „Domovinu“ dočekala sa rečima hvale, a album je po samom svom izlasku proglašen ozbiljnim kandidatom za album godine.

Album je od danas dostupan na svim digitalnim servisima a uskoro i u svim bolje snabdevenim muzičkim prodavnicama kao i na www.menart.rs online šopu.

 

 

Najnovije vesti

Izdvajamo