-

NaslovnaVestiNovi albumiMašinko objavio novi album pod nazivom "Danas ću, sutra ću"

Mašinko objavio novi album pod nazivom “Danas ću, sutra ću”

„Danas ću, sutra ću“ novi je studijski album zagrebačke grupe Mašinko, jedne od najvoljenijih u novijoj povijesti domaćeg melodičnog punk rocka. Izdan za Dostavu Zvuka i Dirty Old Label, album je odraz mindseta i problema generacije uvučene u odrasli život u kojem još tinja neslomljiv mladenački duh.

„Danas ću, sutra ću“ sadrži 12 pjesama nastalih u prekretničkom periodu u kući Mašinka.
„Događale su nam se svadbe, rađala djeca, mijenjali poslovi, osnivale firme, selilo se u druge države i vraćalo iz njih. Šulc je proveo skoro godinu dana u Kini u ovom periodu, mi smo radili pjesme bez njega i slali mu snimke s probe, cijeli album je sniman u tri naleta u studiju…, dosad nismo nešto na taj način snimali“, prepričava Andrija Ražnatović, gitarist benda.

S novog izdanja odjekuju motivi sazrijevanja, životnih promjena, muško-ženskih odnosa, propuštenih prilika i nostalgije. Uz primjetne reference na pop kulturu, grčku mitologiju i povijesne likove, Mašinko ne bježe ni od tema politike, nepotizma, nezaposlenosti i emigracije.

„Album je drukčiji. Iako smo i dalje bučni i veseli, mnoge su pjesme prošarane dozom sjete
prisutnijom nego do sad. To smo i dalje mi i to se čuje, možda malo umorniji, stariji, ne nužno pametniji, ali i dalje mi. Pjesme nemaju neku izraženu zajedničku temu, i dalje nas inspiriraju stvari koje su direktno oko nas, ali ovaj naš album je, unatoč kaosu u kojem smo ga snimali, jedna lijepa i konkretna cjelina.“

Glazbu i aranžmane potpisuje Mašinko, a tekstove Marin Šulentić, Srđan Grbić i Andrija
Ražnatović. Produkciju su radili Mark Mrakovčić, Leonard Klaić i Mašinko. Za snimanje je
zaslužan Mark Mrakovčić, miks Leonard Klaić, a mastering Luka Tralić Shot. U ulogama
gostujućih vokala pojavljuju se Lovely Quinces, Domagoj Šimek i beba Mirta Grbić.
Fotografiju i dizajn za omot radio je Andrija Ražnatović.

Album u cijelosti možete poslušati na YouTube kanalu benda.

Najnovije vesti

Izdvajamo