-

NaslovnaVestiNovi albumiMarko Louis objavio album dečjih pesama "Ja se zovem slon"

Marko Louis objavio album dečjih pesama „Ja se zovem slon“

Marko Louis Dom omladine Beograd Beograd

Muzičar Marko Louis nedavno je objavio svoji prvi dečji muzički album, sa sedam pesama za decu. Naziv albuma je „Ja se zovem slon“ i objavljen je u saradnji sa izdavačkom kućom Lampshade Media.

Marko Louis je na albumu obnovio neke saradnje, pa je tekst za naslovnu pesmu radio Stihomir Klepić, koji je između ostalog autor teksta pesama Marka Louisa „Ninana“ i „Svet je u nama“. Slavko Milovanović je napisao tekst „Navike“, a sa Majom Radivojević je Marko sarađivao oko ostalih pesama kao što su „Čuvaj prirodu“, „Danas mi je rođendan“ i „Učiti je baš lako“.

Da je album na neki način i porodično izdanje, potvrđuje i činjenica da je na pesmi „Danas mi je rođendan“ gost Markov sin Dima, na „Čuvaj prirodu“ supruga Maša, a na „Idemo na more“ sestričina Tatjana Novaković Taša i kumče Milan Bojić.

„Reakcije su sjajne i svakodnevno dobijam snimke kako deca pevaju nove pesme. Saznajem da deca rado slušaju pesme, znaju već sve tekstove i da na spavanje idu sa lakoćom pomoću novih melodija“, rekao je Louis o albumu.

Animirani spot za numeru „Ja se zovem slon“ kreirao je vizuelni umetnik Stevan Petrović. Pored igranog animiranog spota, za ostale pesme je Stevan napravio mini animacije koje prate ritam i temu pesme.

„Stevana sam upoznao preko zajedničkog prijatelja i nekako smo se baš dobro skontali. Još pre nego što smo se upoznali Stevan je imao želju da kreira nešto za decu. Putevi su nas spojili i zadovoljstvo mi je da sarađujemo. Namerno sam rekao da je ovo prvi dečji album zato što sam siguran da neće biti zadnji. Rad na ovom albumu i stvaranje dečije muzike mi je otvorilo nove horizonte za ideje i projekte“, objasnio je Louis.

Marko Louis je najavio da je u planu i interaktivna knjiga za decu koja će bito vezana za muzički album. Sam album „Ja se zovem slon“ je dostupan na svim digitalnim platformama, a uskoro i kao fizičko izdanje.

Najnovije vesti

Izdvajamo