-

Kragujevački Špajz! objavio drugi album

Jedan od vodećih predstavnika nove srpske instrumentalne rok scene, kragujevački Špajz! predstavio je novi album. Novo izdanje pod nazivom „Abažur“ je drugi album benda, objavljen šest godina nakon hvaljenog prvenca „Ovaj lift nema vrata“. Album donosi devet novih inspirativnih numera u prepoznatljivom stilu benda i dostupan je na svim vodećim onlajn platformama i na bandcamp profilu benda.

„Dve gitare, bas i bubanj i se i dalje voze bučnim i mračnim ulicama grada ne pristajući na prolazeće moderne trendove i podsećaju slušaoce na prave vrednosti. Iskrena, živa energija na pravim instrumentima za to je ono što je rok muziku uvek činilo važnom i uzbudljivom. Špajz! nam svojim novim albumom to dokazuje i u 2022 godini“, navodi se u saopštenju izdavača, etikete Druga stvar.

Album je sniman u prostorijama kragujevačkog Doma omladine, a Špajz! i na ovom albumu nastavlja saradnju sa Sašom Furunovićem (Popečitelji, Fitnes, CD Ministar) koji potpisuje snimanje, miks, master i aranžmane. Bend je za naslovnu numeru sa albuma objavio i video spot koji je uradila Nataša Stamatović.

Najnovije vesti

Izdvajamo