-

Koprivnički Grinded Grin izdao svoj drugi album ove godine

Grinded Grin

Nakon albuma „Mellifluous“ iz ožujka, na kojem je sviralo troje od iste ekipe sa dodatkom Ukrainca Artura Lenivenka i Argenitnskog Agustín Nieta na klaviru i saxofonu, Aleksandar Vrhovec koji je zadužen za gitaru, produkciju i mix na posljednjem, najnovijem albumu „Sweven“ okupio je po prvi puta kompletni Grinded Grin sa Koprivničkim glazbenicima.

Uz Karla Cmrka na bassu i Igora Vidakovića na bubnju pridružili su mu se i Vedran Momčilović na saxofonu te koprivnička legenda jazza Marin Hraščanec na klaviru (synth, rhodes). Album je fuzija improviziranja kroz blues, jazz pa čak i avantgardu, pogotovo na posljednoj „Goya Divert“ na kojoj su instrumente zamijenili Cmrk i Vrhovec.

Album je snimljen 26. prosinca 2019. u „jednom tejku“. Mastering je odradio amerikanac Nathan Reiner, a album je izdan kroz Olde Scratch Records label.
Album artwork su na oba ovogodšnja albuma odradili Aleksandar i Dragana Veselić.

Ovo je peto ovogodišnje izdanje (uz Mycenu, Acid Hags i Vrhovec/Matsumoto) za Olde Scratch Records, a u planu ih je još nekolicina za ovu godinu.

Albume je moguće poslušati, na youtube, ili besplatno skinuti na bandcampu. Isto tako dostupni su na svim streaming platformama.

Najnovije vesti

Izdvajamo