-

NaslovnaVestiNovi albumiKoprivnički Grinded Grin izdao svoj drugi album ove godine

Koprivnički Grinded Grin izdao svoj drugi album ove godine

Grinded Grin

Nakon albuma “Mellifluous” iz ožujka, na kojem je sviralo troje od iste ekipe sa dodatkom Ukrainca Artura Lenivenka i Argenitnskog Agustín Nieta na klaviru i saxofonu, Aleksandar Vrhovec koji je zadužen za gitaru, produkciju i mix na posljednjem, najnovijem albumu “Sweven” okupio je po prvi puta kompletni Grinded Grin sa Koprivničkim glazbenicima.

Uz Karla Cmrka na bassu i Igora Vidakovića na bubnju pridružili su mu se i Vedran Momčilović na saxofonu te koprivnička legenda jazza Marin Hraščanec na klaviru (synth, rhodes). Album je fuzija improviziranja kroz blues, jazz pa čak i avantgardu, pogotovo na posljednoj “Goya Divert” na kojoj su instrumente zamijenili Cmrk i Vrhovec.

Album je snimljen 26. prosinca 2019. u “jednom tejku”. Mastering je odradio amerikanac Nathan Reiner, a album je izdan kroz Olde Scratch Records label.
Album artwork su na oba ovogodšnja albuma odradili Aleksandar i Dragana Veselić.

Ovo je peto ovogodišnje izdanje (uz Mycenu, Acid Hags i Vrhovec/Matsumoto) za Olde Scratch Records, a u planu ih je još nekolicina za ovu godinu.

Albume je moguće poslušati, na youtube, ili besplatno skinuti na bandcampu. Isto tako dostupni su na svim streaming platformama.

Najnovije vesti

Izdvajamo