-

Koprivnički eksperimentalni rock bend objavio seriju od čak pet albuma

Nakon dva albuma „Mellifluous“ i „Sweven“ iz 2020. godine, koprivnički eksperimentalni rock kolektiv Grinded Grin za 2021. godinu je pripremio seriju od pet albuma, pod nazivima: Terra, Paramnesia, Biota, Talk i Orison.

Svi albumi su snimljeni u jednom „tejku“ bez overdubbova i postprodukcije. Za Vrhovec Aleksandra, ovaj puta ideja je bila okupiti najpogodnije lokalne glazbenike za bilo koji scenarij improvizacije. Koncept snimke je bio zabilježiti feeling iz prostorije u kojoj svi sviraju skupa, te se nadovezuju jedan na drugog u zadanom trenutku, bez verbalnog dogovora. Vrhovec je svirao  gitaru i synth, dok je ostatak ekipe na albumima bio; Igor Vidaković na bubnjevima, Leonardo IvačićKarlo Cmrk na bass gitari, Vedran Momčilović na saksofonu i Petar Unger na saksofonu, flauti i vokalu.

Albumi su mješavina eksperimentalnog i progresivnog rocka s ambijentalnim elementima free jazza, kontroliranog noisea te blicevima avant-gardne improvizacije.

Svi albumi su snimljeni na isti način, kroz ukupno tri sessiona (21. i 29. studenog 2020., te posljednji 4. siječnja 2021. godine). Svaki album je obuhvatio drugačiji koncept pa se tako i postava ovog koprivničkog glazbenog kolektiva svaki puta malo mijenjala. Za produkciju i mix je zadužen Aleksandar Vrhovec, a mastering je amerikanizirao Nathan Reiner. Za artwork na svih pet albuma je zadužen Argentinski Javier Norton.

Albumi su dostupni na YouTube kanalu Olde Scratch labela i BandCampu benda:

 

Najnovije vesti

Izdvajamo