-

NaslovnaVestiNovi albumiIntelligent Music Project: Još dve rok legende na novom albumu

Intelligent Music Project: Još dve rok legende na novom albumu

Ronnie Romero&Bisser IvanovPosle uspeha prethodnog albuma muzičkog supersastava Intelligent Music Project, očekivanja rok fanova kada je reč o njihovom šestom albumu pod nazivom „The Creation“ su, razumljivo, velika. Album predstavlja zanimljiv spoj različitih rok stilova i kako sam naziv albuma kaže, akcenat je na kreativnom pristupu koji mnogima može da posluži kao zvezda vodilja ka životu sa svrhom.

Hemija između članova benda i kreativni stil koji se provlači i u prethodnih pet albuma prisutni su i na ovom izdanju. „The Creation” sadrži 12 muzički raznolikih pesama, ali sve imaju jednu zajedničku stvar – pozitivnu poruku koju nose u sebi.

Supersastav Intelligent Music Project čine svetski poznati i priznati rok muzičari, pa tako i na ovom 6. albumu učestvuju – Roni Romero (Rainbow), Bobi Rondineli (Rainbow, Black Sabbath), Džon Pejn (Asia), Tod Sukerman (Styx), Karl Sentens (Nazareth) i Ričard Grizman (River Hounds).

U komentaru na novi IMP album, Roni Romero kaže: Album ’The Creation’ je prirodan nastavak prethodnog albuma ’Life Motion’ i sredstvo kojim mi širimo pozitivnost i ljubav među slušaocima muzike širom sveta. Ne treba da zaboravimo da je ovo svet nepravde i da ukoliko postaje pravedan u onoj meri u kojoj mi to zamišljamo, možda ne bi ni postojao takav kakav jeste. Uprkos svemu što se dešava u našim životima, još možemo da prebrodimo sve teškoće i tugu koja je povezana sa ’modernim životom’. Kako? Naša muzika će osvetliti put i pružiti vam načine da izađete na kraj sa svakodnevnim izazovima.

Džon Pejn (nekadašnji član grupe Asia) dodao je: Album ’The Creation’ nastavlja konceptualni pristup koji ima Intelligent Music Project. Tim je neverovatan – od tekstopisaca do sjajnih muzičara i produkcije. Ovo je fantastičan album i ponosan sam što sam deo toga!

Najpoznatiji muzički stvaraoci na prethodnim albumima Intelligent Music Project-a su upravo Roni i Džon, ali ovog puta veliko iznenađenje za ljubitelje hard roka su i pridružene snage dvojice legendarnih bubnjara, Bobi Rondinelija (Rainbow, Black Sabath) i Toda Sukermana (Styx), koji donose novu atmosferu i nove zvuke.

Sve poruke koje nosi progesivni rok u izvođenju ovih sjajnih muzičara upućuju na jednu stvar – „The Creation“ je album koji treba pažljivo prselušati.

Najnovije vesti

Izdvajamo