-

NaslovnaVestiNovi albumiIgor Božanić predstavlja debitantski album "Runo"

Igor Božanić predstavlja debitantski album “Runo”

Igor Božanić

Pop Depresija i Kišobran imaju čast da Vam predstave “Runo“, debitantski album mladog banjalučkog muzičara i pesnika Igora Božanića. Album je dostupan na bandcampu i YouTube-u, a uskoro i na svim digitalnim platformama.

“Runo se snimalo nekoliko puta i neke pjesme su stare preko tri godine, uključujuči Hrast, čiji je nastanak i započeo ovaj novi pravac u mojoj karijeri. Runo istražuje porodične, intimne i teme iz djetinjstva, pronalazi jezivo u utješnom i melanholiju u nostalgiji. Ovaj album je i dnevnik okrenut ka autoru i pokušaj da se uhvati univerzalnost tema koje obrađuje. Kućna produkcija uz analognu obradu mijenja uglađenost za neposrednost i uvodi elemente okruženja: tutnjava tramvaja, cvrkut ptica, čitanje poezije i lupanje tepiha dočaravaju ambijent, dok hermetični ton odražava i neizvjesno vrijeme u kojem je album nastao… S druge strane, omot albuma motivima preuzetim iz tekstova, a potom utkanim u crnu pozadinu, uspostavlja raspoloženje  i daje pjesmama skoro opipljivu dimenziju,” smatra Božanić.

Album je sniman u kućnim uslovima u Banjaluci i Beogradu, od marta do decembra 2020. godine. Gosti na nekoliko pesama bili su Darko Ružičić (harmonika) i Ozren Četković (violončelo).

Igor Božanić je kantautor iz Banjaluke, koji trenutno studira i živi u Beogradu. Muzikom se bavi od 2016. godine, i pod imenom Sir Croissant, a kao specijalni gost svirao je prestižnim regionalnim festivalima – MENT, Indirekt, Americana Night, Novi Val…, ali i kao gost na koncertu Marisse Nadler u Zagrebu. Kao Sir Croissant objavio je nekoliko EP izdanja, a za prvo predstavljanje svetu kao Igor Božanić objavljuje “Runo”.

Najnovije vesti

Izdvajamo