-

Grupa Dram objavila novi drugi album

Oli Pop Olivera Popovic Drum Beograd KC Grad Fotografije Slike Galerija 2022Grupa Dram objavila drugi studijski album „Previše svega“ (PGP RTS, 2022)

„Previše svega“ novi album grupe „Dram“, u izdanju PGP RTS-a, od danas je u prodaji i na svim digitalnim platformama za distribuciju muzike. Momci iz grupe „Dram“ vas pozivaju da poslušate njihove nove pesme, za koje kažu da su „kolekcija 11 najpatetičnijih, anksiozno-nezrelih i plesno-depresivnih pop pesama o dražima i strahovima mladosti. Album je skrojen po koncepciji preopterećenosti introspektivnih osećaja, valovitih sintova i strmoglavih gitara u ambijentu elektronskih dubina…“
Novinarska promocija albuma i beogradski koncert zakazani su za kraj oktobra.

Prvi album grupe Dram, “Nećemo promeniti svet“(PGP RTS, 2019.) je odlično prihvaćen, a dobitnici su i priznanja Zadužbine „Milan Mladenović“ (2020, za pesmu „Daj mi sve“).
„Nije nam previše svega, imamo još mnogo toga da kažemo ali smo ovim nazivom izdanja hteli da nagovestimo sadržaj albuma i naše trenutne autorske i muzičke inspiracije. Ovaj muzički materijal čine stilski, žanrovski, melodijski, lirski i emotivno- vrlo različite pesme. Nastale su iz naše neophodne stvaralačke potrebe za eksperimentisanjem, za redefinisanjem i upoznavanjem. Zato su ujedno, ove pesme i „drugi deo vožnje“ u karijeri benda „Dram“, ovoga puta kroz sint pop, „jugopatetiku“ i „vanvremenska kosmička prostranstava sentimentalnosti…“- objašnjava Stefan Aćimović, gitarista i pevač grupe „Dram“ i dodaje:

„Hteli smo da budemo još ličniji sa tekstovima, da poverimo šta nam se sve događalo za ovih skoro tri godine od izlaska našeg prvog albuma. Takođe, hteli smo da u pesmama ovekovečimo, opišemo neke nam važne avanture, doživljaje koji nisu našli svoje mesto kao numere za prvi, debi album. Protekli koncerti, svirke na važnim muzičkim festivalima, zanimljivi doživljaji iz bekstejdža, neke nezaboravne gradske žurke, zajednička bendovska letovanja- sve su to neki momenti kada se događa upravo to: „previše svega“… Slično je i sa muzikom, promenili smo zvuk, sve je lepršavo, ima dosta sintova, uželeli smo se dugačkih tema na gitarama i klavijaturama. Baš smo mnogo eksperimentisali i to do te mere da, iako je kliše reći da nijedna pesma ne liči na prethodnu sa albuma- zapravo to je ovde slučaj…“

Tokom 2021. godine, bend je kao uvod u drugi album objavio tri elektro singla: „Vikend ubija“, „Ti me voziš“ („tripoznu kosmičko-karmičku kolaboraciju sa Fantomom“) i energični singl „Ceo grad“.
Kao ilustraciju navedenog u vezi sa pesmama sa novog albuma, momci su nedavno uživo izveli u Jutarnjem programu RTS-a pesmu „Pesma za V“.

Nove pesme su, kažu pre svega žanrovski drugačije: „Hteli smo nešto novo da probamo i da eksperimentišemo, da vidimo šta ćemo doneti i dobiti tim novim zvukom- i samima sebi i publici“, kaže basista grupe Branko Dimitrijević i dodaje da će pesme sa novog albuma polako dobijati svoje spotove: „Trenutno smo u fazi snimanja spota za jednu od pesama, imamo baš strava ekipu. Jedva čekamo da vidite sve!“

„Dram“ su: Stefan Aćimović (vokal, gitara) Marko Arizanović (klavijature, prateći vokali) Branko Dimitrijević (bas, prateći vokali) Nikola Grozdanić (bubanj, elektronika)

Najnovije vesti

Izdvajamo