Glib objavio EP

Glib ep

Glib je porodica iskusnih beogradskih muzičara okupljenih oko jednostavne ideje. Stvaranja i snimanja muzike na najjednostavniji mogući način. Uživajući u zajedničkoj svirci, u jednoj prostoriji, okupljeni oko jednog mikrofona. Kao što se radilo na početku. Cilj je radost, neposrednost i osećaj zajedništva, a ne perfekcija. Tako lako dostižna u vreme digitalnih dimnih zavesa. Ovo je pokušaj da se na trenutak podsetimo nevinosti i majstorstva rok muzike.

Ova mala porodica, koju čine Rooster Glib – gitara, C. Thornton Glib – bas, JB Glib – vokal, gitara, snimila je 21.05.2019. EP od četiri numere u Down there studiju pod producentskim nadzorom Uroša ”The Duke” Milkića. Pesme su odsvirane na instrumentima i pojačalima uglavnom starim četrdesetak godina ili više, tako da nije zameriti na povremenim šuštanjima, krcaknjima i šaputanjima starih duhova. Les polovi, telekasteri, presižni, deluksevi su se dobro pokazali. Žice su vibrirale, vazduh je treperio, ribboni su pokrenuli trake u pravom smeru… rok se rolao polako.

Prvi spot je uradio Lazar Belavia, nagrađivani italijanski grafičar. Za vizuelni indentitet zadužen je Dollor Glib koji prati porodičnu priču od samog početka i zna skoro sve porodične tajne.

EP možete poslušati na platformama Spotify i Deezer.