-

NaslovnaVestiNovi albumiGift objavio album "U senci grada"

Gift objavio album “U senci grada”

Gift
foto: Krstić Dejan

Novosadski sastav Gift je, zahvaljujući pobedi na konkursu „Tvoja pesma“,  snimio i objavio novi album „U senci grada“.

Regionalna cover senzacija, bend Gift, neguje sofisticiraniji zvuk izvođača iz osamdesetih godina prošlog veka. Tokom proleća bend je objavio dupli singl na kom su se našle pesme „Displej“ i obrada hita Josipe Lisac „Gdje Dunav ljubi nebo“. Radeći na budućem albumu članovi grupe Gift, na čelu sa harizmatičnim Jovanom Matićem (aka Joca Ajkula), fokusirali su se na autorske pesme u želji da se svojoj publici i na nastupima predstave u novom svetlu.

„Naš novi album je riznica raznolikih raspoloženja, koja se ni manje ni vise, očitavaju na licima ljudi – vernih fanova, koji prate naše koncerte. Inspirisani njihovim unutrašnjim i spoljašnjim izrazima posvećujemo ovaj niz od jedanaest pesama, upravo našoj publici koja ume da voli, živi i doživljava muziku sa nama,“ izjavio je Jovan Matić.

Album „U senci grada“ predstavlja atraktivan skejterski video spot (doprinos udruženja „Street Wise“), za letnju pesmu „Grad u senci“, koji možete pogledati na YouTube kanalu benda. O novom singlu Jovan Matić kaže:

„Pesma bi trebala da bude inspiracija za ljude slobodnog duha, koji su spremni da zgrabe priliku i oslobode se. Letnji zvuk i gruv daje osećaj laganosti i lako budi želju za plesom i prisnošću, za pokretom i slobodom. Ova pesma je poput medijuma između stvarnosti i senki. Bend okida varnice kojima, kao blicem, osvetli šta se to dešava u senkama grada.“

Najnovije vesti

Izdvajamo