-

Frank Magnolia ima novi album „Night Rider“

Frank Magnolia

Trance-blues gitarista i songwriter Frank Magnolia predstavio je svoj drugi studijski album pod imenom „Night Rider“, nakon debi izdanja „Almost There“ iz 2019. godine. Album donosi osam novih pesama i dostupan je na svim striming platformama.

I ovoga puta, producent je Srdjan Popov (Sergio Lounge), uz gostujuće muzičare među kojima su Tom Franklin iz grupe Tapan na bubnjevima i Pavle Popov iz benda Coucou Abel na kontrabasu, kao i pevačica Aleksandra Kovačević koja svojim zavodljivim soul vokalom u nekoliko numera komplementira Frankov zadimljeni bariton.

Album je snimljen u „Hill River“ studiju u Zemunu, kao i u „Bovisa Nigra Studios“ u Milanu. Mastering je radio zagrebački producent Višeslav Laboš, poznat po svom radu sa Darkom Rundekom.

Frank Magnolia je proizvod londonsko-beogradskog muzičkog podzemlja, hipnotički one-man-show koji pokriva paletu muzičkih teritorija, od delte Misisipija, preko afričkih pustinja do neonskih odsjaja urbanog soul zvuka: blues, roots rock, lounge voodoo, drone jazz, shuffle noir.

Pobednik je Poletovog kantautorskog festivala 2018. godine, a prošle godine nastupao je i u okviru Balkanrock Live svirki, koje su se uživo prenosile na našoj Facebook stranici.

Najnovije vesti

Izdvajamo